Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.


   <em id=Musicmusicmusic (grande). ">
Musicmusicmusic (grande).

”Varsågoda – nu blir det jazz!”

Föreningen Jazz i Halmstad arbetar med att tillhandahålla jassmusik i kommunen. Något som har varit svårt under coronaåret. Nu satsar föreningen i stället på digitala konserter.
– Det kommer att vara vanliga konserter som utgår från scen, men i stället för att lyssna i rummet lyssnar man via streaming, säger Per-Mikael Henriksson.

Kulturlivet är en av många saker som påverkats under pandemin. Konserter har ställts in eller flyttats fram både en, två och tre gånger. Men nu har föreningen Jazz i Halmstad fått nog av väntan. I stället arrangerar de livesända konserter på Facebook, där publiken kan ta del av musiken i mobilen, datorn eller tv:n.

– Det kommer att vara olika musiker varje gång. Det kommer att bli en stor bredd på musiken. Ingenting är likt det andra, säger Per-Mikael Henriksson, ordförande Jazz i Halmstad.

Den första konserten sänds i morgon tisdag 30 mars. Då är det Musicmusicmusic (grande) som står för musiken.

– Det är en cool trio bestående av bröderna Fabian och Josef Kallerdahl samt trummisen Michael Edlund. De kommer även att vara förstärkta med stråk och lite blås – så de blir sammanlagt sju musiker på scenen. Det kommer att bli både lite äldre med också nytt material, säger Per-Mikael Henriksson.

Sedan kommer konserterna sändas var fjortonde dag under våren.

– Det blir så som vi brukar hålla våra konserter under våren. Skillnaden nu är att publiken inte kommer att ta del av musiken på plats framför scenen, säger Per-Mikael Henriksson.

Samtliga konserter kommer att sändas på Jazz i Halmstads egna Facebooksida.

Fakta: Tid och datum för vårens jazzkonserter

30/3 – Streaming klockan 20:00 (Music, music, music grande)

13/4 – Streaming klockan 19:00 (Biorn quartet)

27/4 – Streaming klockan 19:00 (Helskotta)

11/5 – Streaming klockan 19:00 (Amanda Andréas)

Fler lokala kultur- och nöjesnyheter hittar du här