Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christian Kjellvander spelar på torsdag på Halmstads Teater. Bild: Ritchy Fondermann
Christian Kjellvander spelar på torsdag på Halmstads Teater. Bild: Ritchy Fondermann

Rutinerade Kjellvander ser fram emot intim Halmstad-spelning

Artisten Christian Kjellvander har varit aktiv i över 25 år, turnerat med Lars Winnerbäck och varit förband åt Leonard Cohen – som han för övrigt även jämförs med. På torsdag kommer han till Halmstads Teater för en intim spelning.

I fredags släppte han sitt nya album, ”About love and loving again”, hans åttonde studioinspelade soloalbum. Majoriteten av albumet är inspelat av ett tremannaband i en källare i Stockholm. Christian spelar själv gitarr och sjunger. Han har dessutom fått hjälp av Per Nordmark på trummor och slagverk samt Pelle Andersson på klaviatur.

– Jag gillar när det går ganska snabbt, så man vet aldrig riktigt vad man får. Det är en väldigt lustdriven och intensiv process där man inte riktigt vet vad som kommer ut. Det är starka låtar på plattan, mer melodier än på sistone och starka texter, säger Christian Kjellvander.

På torsdag kommer han till Halmstad för genomföra en mindre, intim spelning i festsalen på Halmstads Teater. 44-åringen, som föddes i Malmö, delvis växte upp i Seattle i USA och i dag bor i Enskede, har ingen större relation till Halmstad. Inte ännu i alla fall.

– Jag har spelat på Diesel ett par gånger, men annars är Halmstad lite av en svart fläck. Jag skyr västkusten som pesten på sommaren, det är så mycket folk och så i semestertider så då håller jag mig hellre på ostkusten.

Spelningen på Halmstads Teater kommer, som så mycket annat kulturellt i år, bli ganska avskalad och intim. Besökarna kommer sitta vid runda bord och varje bord kommer vara upplyst så att Christian kan få kontakt med besökarna.

– Jag ser fram emot det, mitt enda krav var faktiskt att det skulle vara ljus på alla bord. Det är kul att titta ut och faktiskt se människorna som tittar. Det känns lite som en Las Vegas-show på 70-talet.

Christian Kjellvander har, trots coronapandemin, haft ganska fullt upp med spelningar under sommaren som har gått.

– Jag var på turné i Italien när pandemin bröt ut i mars, så det var bara att avbryta och åka hem. Men jag har spelat ganska mycket inför en mindre publik under sommaren och jag gillar det. Jag är ändå ganska van vid det efter att ha turnerat mycket utomlands och i nya territorier. När jag har spelat på någon liten jazzklubb i Rom så är man ju glad om det kommer 50 personer och tittar.

Christian Kjellvander spelar på Halmstads Teater på torsdag kväll.

Fler lokala kultur- och nöjesnyheter hittar du här