Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Roxette blir PG Roxette när Per Gessle värvar ”nya” sångerskor

Per Gessle har bestämt sig – det blir en fortsättning för Roxette. Fast nu under namnet PG Roxette och med Helena Josefsson och Dea Norberg på sång.
– Det går inte att ersätta Marie och det är heller inget jag vill, förklarar Per Gessle.

Sedan sångerskan Marie Fredriksson gick bort den 9 december 2019 har Roxette-partnern Per Gessle inte riktigt vetat vad han ska göra av bandet som gjorde de båda vännerna till världsstjärnor under 80- och 90-talet.

Men nu har han satt ned foten. Roxette fortsätter under namnet PG Roxette. En ny singel kommer redan i maj, ett album i september och på det en stor turné. Per Gessle delar sången med Helena Josefsson och Dea Norberg, båda två sedan länge medlemmar i Gessles utbyggda, musikaliska familj såväl solo som med Gyllene Tider och Roxette.

Albumet är redan klart

– Det går inte att ersätta Marie och det är heller inget jag vill. Det var en era och en fantastisk dröm vi fick dela tillsammans. Men det känns spännande att få fortsätta den här resan – fast på ett annat sätt. Hade Marie varit vid liv fortfarande så hade vi givetvis gjort det här tillsammans, säger Gessle i ett pressutskick.

Det nya albumet är redan klart, i studion fanns Roxette gamla musiker: Jonas Isacsson, Clarence Öfwerman, Magnus Börjeson och Christoffer Lundquist. Dock saknades förstås trummisen Pelle Alsing som dog 2020.

”Sådär härligt nyfiken”

– Det nya materialet känns verkligen fantastiskt. Det är inte alltid lätt att förnya sig när man hållit på så länge som jag. Ibland känner man att man upprepar sig men ibland hamnar man på otrampad mark och blir sådär härligt nyfiken och då känner jag att det här är mitt liv, att det är det här jag kan, fortsätter han.

Per Gessle förbereder sig just nu för en tolv konserter lång vårturné med akustisk sättning där han spelar låtar från hela sin karriär.

LÄS MER: Gyllene tider för film – här börjar jakten på den nya Per Gessle

LÄS MER: Per Gessles nya superköp – en av världens snabbaste suv:ar

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här