Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Punkkväll med stor variation

Lastkaj 14 och Mob 47 är två av banden som spelar på Halmsta’ Punken på söndag.

Sju band under en och samma kväll, så ser upplägget ut för årets Halmsta’ Punken – den andra i ordningen.

– Vi har Mob 47 som är legender i sin genre, Lastkaj 14 som spelar trallpunk som den låter i dag och City Saints från Göteborg som spelar oi!, säger Mikael ”Divan” Davidsson, ordförande i Musikföreningen D som tillsammans med Studiefrämjandet arrangerar.

Spelar gör även de två Malmö-banden Knægt, hardcore, och The Headlines, poppunk, samt Hoppstylta, folkpunk, från Jönköpingstrakten.

– Hoppstylta spelar med akustiska gitarrer, så det blir spännande, säger ”Divan”.

Det blir ett smörgåsbord av olika punkstilar, med andra ord.

– Tanken är att ingen ska tycka om allt, men att någon ska tycka om något (skratt).

Det sjunde bandet lirar ”Divan” själv i – Bad Boys från Halmstad som lades ner 1984. Men spelningen på Halmsta’ Punken blir inte någon comeback.

– Grejen är att vi aldrig spelade in några låtar på 80-talet, så vi bestämde oss för att göra det nu i stället. Och när vi började repa tänkte vi att ”vi kör!”. Jag spelar trummor och det har jag inte gjort sedan 86. Så efter den här spelningen ska jag aldrig mer spela trummor igen, säger ”Divan”.

Halmsta’ Punken vill blanda lokala akter med nationella.

– Vi vill ha lokala band men det är lite svårt, vi har i stort sett haft alla nu. Vi får hoppas det kommer nya unga band. Det heter ju Halmsta’ Punken så något band från staden ska det fan vara.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här