Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Nya artister klara för Tall Ships Races

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson kommer till Tall Ships Races. Och inte nog med det; även Pernilla Andersson och Nisse Hellberg är klara för festen i sommar.

Det var tre toppnamn som arrangörerna kunde presentera på torsdagen. Mest aktuell är förstås Hasse Andersson, en av tre programledare för Melodifestivalen.

Den tomteliknande skåningen har länge varit en av rikets folkkäraste artister och han fick sitt defintiva genombrott i just Melodifestivalen 2015. Hans bidrag  ”Guld och gröna skogar” vann inte men blev en hit, en allsång vars text blivit en del av vårt dna.

Det har märkts vid Hasse Anderssons tidigare Halmstadbesök. Sommaren 2015 blev han överröstad av publiken i ”Guld och gröna skogar” vid en allsångskväll på Heagård, och förra våren utbröt ren hysteri – när han var gästartist vid Andra chansen i Halmstad arena.

Jag var inte själv där, men närstående har vittnat om en publik som dansade, hoppade och tjoade om gröna skogar, som om det var den sista kvällen på jorden. 

Vi får se om det utbryter liknande extas vid Tall Ships Races där Hasse Andersson även lär dra sin andra megahit: ”Änglahund”.

Nisse Hellberg är en annan stabil skåning med fötterna djupt nedborrade i amerikansk rotmusik, som rock och country. På den före detta Wilmer X-sångarens senaste album ”Vägen västerut” har countryinfluenserna blivit tydligare, med texter på ”broken swedish” – det vill säga skånska.

Dessutom kommer Pernilla Andersson till Tall Ships Races. Hon är en mångsidig artist med åtta album i ryggen, det senaste ”Tigrinnan” (2016). Hon har tävlat i Mello, nominerats till flera priser och fått ta emot The Sir George Martin Award, direkt ur handen från den legendariske Beatlesproducenten. 

Hasse Andersson, Nisse Hellberg och Pernilla Andersson lär dra mycket folk till Tall Ships Races, där det redan sedan tidigare var klart med tre rikskända sångerskor – alla med rötterna i Halmstad: Linnea Olsson, Linnea Henriksson och Mariette, rykande aktuell som finalist i Mello.

Fler lokala kultur- och nöjesnyheter hittar du här