Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Ny frontfigur i The Soul Exchange

Daniel John från Hylte är ny sångare och frontfigur i albumaktuella hårdrocksbandet The Soul Exchange.

Denna vecka lanserar The Soul Exchange sitt nya album ”Bloodbound” med en spelning och releasefest på Kraken i Stockholm. Och det är i Stockholm som sångaren med artistnamnet Daniel John har bott de senaste 20 åren. 

Daniel John är uppvuxen på en gård utanför Torup. Han gick högstadiet i Hyltebruk och gymnasiet i Halmstad och under uppväxten i Halland uppträdde han med flera coverband.

HP skrev om sångaren redan i september 2002. Då var han aktuell med sin debutsingel och var på gång med ett soloalbum.

– Jag började som studiomusiker när jag flyttade upp till Stockholm och jobbade mest med körsång. Sen utvecklades det till att det blev en del jobb som gitarrist, säger Daniel John och berättar att han har turnerat som kompmusiker till artister som Martin Svensson och Therese ”Drömhus” Grankvist.

Nu är alltså Daniel John aktuell som sångare i The Soul Exchange. För något år sedan fick han kontakt med bandets grundare Hans von Bell genom en musikersida på Facebook. Daniel John hoppade från början in som demosångare och fick sedan frågan om han ville bli sångare och frontfigur i bandet.

The Soul Exchange, som hade släppt ett album innan Daniel John kom med i bandet, började våren 2016 spela in det nya albumet ”Bloodbound”. En första singel, ”Left behind”, släpptes i november förra året och med ett amerikanskt bolag i ryggen ska nu albumet lanseras på digitala musikplattformar som Spotify, Apple Music och Itunes. Albumet har varit ute till försäljning i fysisk form sedan i december förra året och bandet har fått lovord från musikskribenter i flera länder.

Musiken kan bäst beskrivas som melodisk hårdrock, med influenser från band som Rainbow och Whitesnake. Just Whitesnakes David Coverdale är en sångare som Daniel John nämner som inspirationskälla.

– Melodier och sång står i främsta rummet, säger Daniel John om soundet på skivan ”Bloodbound”.

Bandet för nu diskussioner med bokningsbolag och hoppas på att kunna komma ut och spela live till sommaren.

– Tanken är att det ska hoppa i gång så att vi kan jobba heltid med att turnera och spela in skivor. Vi kanske inte blir miljonärer, men vi ska förhoppningsvis kunna leva på detta, säger Daniel John.

– Om möjligheten att komma och spela i eller kring Halland skulle dyka upp, så skulle det såklart vara jättekul.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här