Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Louise Hoffsten dragplåster på Galgbergsfestivalen

Solen skiner och en mysig stämning råder över Hallandsgården, Galgbergsfestivalen är inne på sin andra och sista dag. Under helgen har artister från när och fjärran underhållit totalt 700 personer.
– Vi har haft sådan tur att det nästan är skamligt, men det kan man vara värd någon gång, säger Bengt-Göte Bengtsson, lokal arrangör.

Festivalen som arrangeras för sjätte gången har expanderat och blivit en tvådagarsfestival. Under helgen spelade både lokala förmågor. Så som Nü Fiona från Unnaryd, och långväga gäster som Bonnie Bishop Band från Texas.

– Vi hade en magisk afton igår, vädret var kanon och stämningen på topp. Ikväll är en säker kväll när Louise Hoffsten spelar. Det kommer bli mycket folk, säger Bengt-Göte strax innan dörrarna öppnar.

"Det är alldeles underbart här"

Det stora dragplåstret var Louise Hoffsten och under söndagen när hon spelade hade drygt 400 personer köpt biljett. Till lördagen var det 260 biljetter sålda. För Galgbergsfestivalen har helgens hetta inte orsakat problem. Tvärtom.

– Framåt 19-tiden när första artisten går på scen har värmen sjunkit lite och det är alldeles underbart här. Vi har verkligen haft tur med vädret, säger Bengt-Göte.

Mycket riktigt, hela Hallandsgården ligger i skugga och den magiska stämningen har infunnit sig igen när första artisten börjar spela. Här sitter folk på plaststolar framför scenen, utspridda på filtar i backen, eller som Göran Liljedahl och Maria Karlsson, lutade mot en stor björk.

– Härifrån ser vi allt och vi ser även ut mot staden och havet. Det är fantastisk kväll, vilken stämning och vilken musik. Oscar Danielsson som spelar nu har vi inte hört tidigare, men vilken röst han har! säger Göran.

Skratt som smittar av sig

Från scenen undrar Oscar varför publiken aldrig sjunger med i hans låtar.

– Det kanske är för att ni aldrig har hört dem förut? frågar Oscar och brister ut i ett skratt som smittar av sig på publiken.

På festivalen är det fritt fram att ta med sig egen mat, annars finns indisk kikärtsgryta eller grillade hamburgare att köpa på gården. På en picknickfilt sitter ett glatt gäng vänner och äter medhavd mat.

– Vilken fantastisk kväll! Vi är framförallt här för att lyssna på Louise Hoffsten, säger Anneli Albertsson.

– Men även Lars Demian såklart! flikar Mårten Johansson in och de andra instämmer.

LÄS OCKSÅ: Louise Hoffsten på scen när Galgbergsfestivalen växer

LÄS OCKSÅ: Galgbergsfestivalen är tillbaka – ”väldigt roligt”

Fler lokala kultur- och nöjesnyheter hittar du här