Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Hennes kärlek till Petter rostar aldrig

I slutet av juli firande Hanni Tillmann Moberg sin 94:e födelsedag. Samtidigt gör hon sig redo för att ta sig till Societetsparken på fredag när hennes stora idol Petter kommer dit för att uppträda.
– Min kärlek till den där gubben, den dör inte ut, säger Hanni Tillmann Moberg.

Hanni Tillmann Moberg kan vara rapparen Petters allra äldsta fan. Hon har precis fyllt 94 år, men är mer än redo för att se honom på scen när han, Miss Li och Magnus Uggla kommer till Societetsparken om några dagar.

– Jag har sagt till mina barn att den femte augusti då är vi lediga och går dit, säger Hanni Tillmann Moberg.

Det var för flera år sedan nu som Hanni först lade märke till Petter och såg honom uppträda på scenen i Varberg. Petter kom till Majas vid havet i Apelviken och under den konserten träffades de och pratades vid. Sedan dess har Hanni sett honom flera gånger och räknar nu med att Petter vill att hon kommer på fredag, exakt lika mycket som hon själv vill vara på plats och se honom.

– Jag är 94 år, det är respekt att ha så mycket kvar i huvudet så att man kommer ihåg det. Det är jag stolt och glad över, det kunde vara värre. Det finns många gamlingar som har det värre, men Petter vill nog att jag kommer till Societén, säger hon.

Petter blev hennes brevvän

Under årens gång har hon haft kontakt med Petter via brev. De har pratat om allt möjligt, men framför allt om familjen sedan Petter fått fler barn och hälsan efter att Hanni fick en stroke för några år sedan.

– Vi har haft brevkontakt, i alla fall en gång om året. Nu när han kommer till Varberg så tänkte jag skriva till honom att jag ska till Societén. Det har jag gjort och även sagt att jag kommer sitta i rullstol, men jag vet inte exakt var jag kommer sitta, säger hon.

Tidigare såväl som i år har Hanni varit med om att de uppträdanden Petter ska göra i Varberg är slutsålda. Genom kontakt med rapparen har hon trots det lyckats få platser så att både hon och hennes sällskap har kunnat gå och se honom i Varberg.

– Allt här var utsålt och då hade han nämnt att vi skulle gå till kassan och säga vilka vi var och att vi kommer in då. Och när vi kom till kassan så hade han ordnat så att mina döttrar och jag hade biljetter. Det har han sagt nu också, säger hon.

Konserten hålls den 5 augusti i Societétsparken.

Fler lokala kultur- och nöjesnyheter hittar du här