Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Halmstads popdrottningar till Tall Ships Races

Halmstads tre popdrottningar – Linnea Olsson, Linnea Henriksson och Mariette – spelar på Tall Ship Races i sommar. – Det ska bli jättekul. Vi kanske kan göra något tillsammans, säger Linnea Olsson.

När jag ringer upp cellisten och sångerskan på fredagen sitter hon i en bil på väg till Jönköping, för att uppträda med Frida Hyvönen.

– Det är det jag sysslar med i februari och mars. På lördag är vi i Örebro, säger Linnea om turnén som bland annat ska föra henne till Varberg 2 mars.

Men nu är det alltså klart att hon även kommer hem till Halmstad och Tall Ships Races 30 juni - 3 juli 2017. Linnea spelar på Ocean Stage söndag 2 juli.

– Jag kommer nog dit med min cellotrio, som jag har med två andra cellister. Förhoppningsvis kan även min bror Povel vara med på slagverk och kanske någon annan musiker, så det blir cello de luxe.

Samma dag uppträder Linnea Henriksson och din gamla bandkompis Mariette på Tall Ships Races. Ni kanske kan göra något ihop?

– Det hade varit väldigt roligt men jag vågar inte lova något. Det gäller att få tillräckligt med tid för att repa.

Linnea har många järn i elden och släpper i dagarna även en singel i eget namn, den andra som ska ingå på en ep som ges ut senare i februari.

– Singellåten är en dystopisk sång som heter ”Hall of tragedy” och det finns en video som ska bli offentlig på måndag, på Youtube. Men du kan nog hitta den redan i dag på Facebook.

Jag har tittat, och det är en av dina bästa låtar någonsin och en otroligt snygg video.

–  Tack, jag har gjort den själv, jag har alltid hållit på och ritat.

Det säger Linnea som faktiskt har varit aktuell på ytterligare ett sätt i denna vecka. Hon turnerade i somras i USA, som cellist och körsångerska med Peter Gabriel och Sting, mannen som för några dagar sedan utsågs till vinnare av Polarpriset.

– Det är jättekul. Det är han verkligen värd, säger Linnea som bland annat fick spela cellosolo på Stings låt ”Fragile”, vid turnén.

Kan du förstå varför många verkar tycka så illa om Sting? Jag har läst och hört åtskilligt under veckan.

– Jag vet inte, men han kanske retar folk genom att testa så många olika stilar. Kritikerna kan tycka att ”varför spelar han folkmusik när han har varit så bra på pop?”, och liknande. De vill att han ska stanna i en och samma nisch, men själv tycker jag det är kul med artister som vågar testa nya saker, säger Linnea Olsson.

När det gäller de andra två Halmstadartisterna som kommer till Tall Ships Races, så har Linnea Henriksson nyligen släppt singeln ”Säga mig”. Hon skriver låtar till ett nytt album och ska ut och spela i sommar, bland annat på Gröna Lund.

Och vad Mariette gör för närvarande behöver vi inte orda om. Hon räknas som favorit i lördagens delfinal i Mellon, och hon har i alla fall stöd från en supporter, Linnea Olsson:

– Vi spelar samtidigt som Mello sänds, så jag missar tyvärr själva tävlingen. Jag har inte hört Mariettes låt men jag tror ändå att hon vinner. Hon är helt enkelt så bra.

Fler lokala kultur- och nöjesnyheter hittar du här