Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Galgbergsfestivalen blir inte av i sommar på grund av coronaviruset. Bilden är från förra årets festival. Bild: Roger Larsson
Galgbergsfestivalen blir inte av i sommar på grund av coronaviruset. Bilden är från förra årets festival. Bild: Roger Larsson

Galgbergsfestivalen blir inte av i sommar – huvudnumren flyttas fram till 2021

Den årliga musikfestivalen med americana, visor och folkmusik på Galgberget blir inte av under sommaren. I stället återkommer de tilltänkta huvudnumren nästa sommar.

Galgbergsfestivalen har varit en återkommande musikfestival på Friluftsmuseet Hallandsgården i Halmstad de senaste åren. Årets festival, som skulle bli den femte i ordningen, var planerad till 27 juni.

Den ställs nu in på grund av restriktionerna som hindrar mer än 50 personer att samlas för att minska spridningen av coronaviruset.

– Vi har väntat in i det sista, men nu har vi i arrangörsgruppen beslutat att flytta fram allt ett år, till juni 2021. Det är alltid tråkigt att inte genomföra sina planer, men nu tar vi nya tag och satsar på nästa år, säger arrangören Bengt-Göte Bengtsson, i ett pressmeddelande.

Sofia Karlsson och David Ritschard, som var tänkta att vara huvudnummer den här sommaren, har i stället sagt ja till att komma nästa år för att spela på festivalen.

För att hålla intresset levande bland besökarna har arrangörerna även valt att hålla en mellanakt i januari, som ska hållas på Hallands Konstmuseum.

– Vi har tänkt oss en kickoff för Galbergsfestivalen 2021 någon gång i januari. Vi vet inte exakt när och hur än, men vi ska bjuda på några artister så vår publik känner att festivalen fortfarande lever, säger Emrik Larsson, producent på Musik Hallandia.

Galgbergsfestivalen arrangeras av Musik Hallandia, Hallands Konstmuseum, ABF Halland och den lokale arrangören Bengt-Göte Bengtsson.

Fler lokala kultur- och nöjesnyheter hittar du här