Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Doug och Kikki förs samman av countryn

Kikki Danielsson och Doug Seegers delar kärleken till country och har båda tuffa tider bakom sig. I kväll spelar de på Halmstads slott.

Med nio framträdanden i Melodifestivalen, varav två segrar, är det nog många som i första hand ser Kikki Danielsson som en schlagerstjärna.

– Men hon har också gjort mycket inom country och är faktiskt hedersmedborgare i Nashville, vilket är ganska storslaget, säger Bengt-Göte Bengtsson som arrangerar lördagens konsert med Kikki Danielsson och Doug Seegers på Halmstads slott.

Kikki har gett ut flera album i genren och vissa kommer kanske ihåg att hon 1986 gjorde tv-showen Kikki i Nashville som sändes i USA och året därpå i Sverige.

Men man får nog ändå säga att Seegers anknytning till countryn är självklarare. Amerikanen känner vi från SVT-programmet Jills Veranda, där han gick från gatumusiker i Nashville till att få stor uppskattning i Sverige.

Just nu gör Kikki och Doug en miniturné tillsammans. Och det är inte bara countryn som för dem samman.

– De är i ungefär samma ålder och har båda en bakgrund av tråkiga erfarenheter. Det kan bli ett spännande och fint möte, säger Bengt-Göte Bengtsson.

I våras kom albumet ”Doug Seegers Sings Hank Williams”, som är en hyllning från Seegers till sin barndomsidol. Countryns urfader, Hank Williams, levde ett trasigt liv med drog- och alkoholmissbruk. Men till skillnad från Seegers som haft liknande problem, lyckades Williams aldrig ta sig ur dem. Trots att han dog så ung, blott 29 år, hade Hank Williams 35 topp tio-singlar i USA. Seegers kommer att tolka flera av dem på Borggården i kväll.

– Men han kommer även att spela eget material, säger Bengt-Göte.

Kikki inleder lördagens konsert innan det blir dags för Doug. Däremellan sker deras möte på scen, när de sjunger två låtar tillsammans.

Deras miniturné gör, utöver Halmstad, också stopp i Årjäng i Värmland och Grythyttan i Västmanland. Och senare i höst syns Kikki Danielsson i tv-rutan, när hon är en av årets deltagare i TV4:s Så mycket bättre.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här