Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

C-M blev Pianobaren trogen

Ett gig som varade till sju på morgonen blev starten. Nu gör Carl-Magnus ”C-M” Carlsson sitt 15:e år bakom flygeln i Pianobaren på Hotel Tylösand.

Runt flygeln står stolar. Bargästerna kommer nära. Pianobaren på Hotel Tylösand är C-M Carlssons arbetsplats under somrarna sedan 2003. Som så mycket annat började det med en sen natt.

– Jag var här och spelade 2002 för ett stort event där hela hotellet var hyrt. Vi hade byggt en pianobar i lobbyn och satt och lirade till sju på morgonen tills någon kom och sa att ”ni får nog avrunda lite nu”, berättar C-M Carlsson.

Hotel Tylösand gillade vad de hörde och ville att C-M skulle bli hotellets fasta barpianist. Han tackade ja och Pianobaren kom till. I år är det alltså 15-årsjubileum.

– Vi försöker fira det med spontana jam, senast var det med Anders och Jonas från DuoJag. Utöver det har jag på helgerna med mig Jose-phine Hansson som är en grymt bra sångerska.

C-M spelar denna sommar på Hotel Tylösand fram till 5 augusti, tisdag till lördag varje vecka, från nio på kvällen till ett på natten.

– Men ganska ofta spelar jag längre, i snitt till 01.30 kan man nog säga. Sedan brukar jag alltid surra med stamgästerna efteråt, säger han.

Hans karriär som barpianist sträcker sig över 30 år. Det är ett yrke som tar C-M till barer och event runt om i världen – och som kräver att han har några låtar på lager, minst sagt.

I en intervju som HP gjorde med dig 2008 står det att du kan 3000 låtar utantill.

– Det stämmer nog fortfarande. Jag spelar ju allt från musik som är gjord för 100 år sedan till det mest populära i dag. Ed Sheeran är väldigt inne just nu, sedan är Gessle alltid het – från Gyllene till Roxette. En och samma kväll kan jag spela Pippi Långstrump-låtar för familjerna för att senare spela Sinatra.

I rollen som barpianist har han sett och hört en del.

– Om man hade skrivit dagbok över dessa åren… alltså wow. Hade det paketerats på rätt sätt hade man ju inte behövt jobba mer, säger C-M, och tillägger att 99 procent av alla gäster är trevliga.

Ibland händer det att bargästerna vill sjunga med i någon av de två extra mickarna C-M alltid har med sig vid pianot. Ett gästspel minns han särskilt.

– Lisa Nilsson kom upp och körde ”Himlen runt hörnet” med mig en gång. Jag tycker hon är en av Sveriges bästa sångerskor så det var helt magiskt.

Det går inte att ta miste på att C-M trivs på Hotel Tylösand, och han lär fortsätta att vara Piano-baren trogen under somrarna.

– När jag är 90 år kommer jag kanske sitta på en lyxkryssare i Karibien i vit smoking med en cigarr och en Jack Daniels och spela Sinatra. Eller så kommer jag in med rollator på Hotel Tylösand.

Fler lokala kultur- och nöjesnyheter hittar du här