Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Krogklara. ”Det här ska bli sjukt kul. Även för göteborgare som sett oss förut kommer de här bli speciellt, kanske inte helt annorlunda, men mycket skarpare”, säger Bo Kaspers om den kommande showen på Rondo.

Bo Kaspers gör krogshow i Göteborg

Bo Kaspers tar paus från turnélivet och kliver in på krogen. Nästa höst showar orkestern på Rondo i Göteborg.

Det är en kall och klar novembermåndag med en blek sol på himlen när Bo Kaspers Orkester tar sig innanför de karaktäristiska dörrarna på Rondo. En av väldigt få scener i Göteborg de faktiskt aldrig spelat på.

– Det är första gången vi alls är här. Det är en mycket roligare lokal än vad jag hade föreställt mig, den har en klassisk känsla, berömmer sångaren Bo Sundström och får medhåll av trummisen Fredrik Dahl.

– Det ser mer Las Vegas ut än vad vi trodde, på ett bra sätt alltså, säger han.

Om knappt tio månader ska Rondo vara hemmaplan för Bo Kaspers orkester när de sätter upp sin allra första krogshow som får namnet Allt ljus på oss, en blinkning åt livefavoriten Allt ljus på mej.

– Vi har turnerat väldigt, väldigt mycket i alla år och att vi nu kan unna oss att ha en fast scen blir som en belöning även till oss själva. Jämfört med när man åker runt och spelar på olika ställen varje kväll blir det helt andra möjligheter att arrangera och instrumentera, konstaterar Bo Sundström.

Orkestern har av förklarliga skäl än så länge svårt att riktigt visualisera hur showen ska se ut, men man har börjat diskutera med de i sammanhanget betydligt mer garvade Hans Marklund (regi) och Anders Lundin (manus).

– Hans har sagt att det går att göra det mesta, men att det är helt upp till oss vad det ska bli, berättar Fredrik Dahl.

– Våra låtar rör sig i många olika miljöer. Man kan vara på en jazzklubb, ett diskotek, på Kuba eller ute i en furuskog. Vi vill kunna variera stämningen och känslan härinne utifrån hur musiken skiftar, resonerar Bo Sundström.

Än så länge är bruttolistan över vilka låtar som ska spelas på tok för lång, men det är viktigt att få till ett bra flyt och att delarna hakar i varandra tydligare än under en vanlig konsert.

Till skillnad från en del andra krogshower kommer man däremot inte berätta bandets historia.

– Inte på det sättet, fast våra låtar handlar ju ändå om sådant som hänt i våra, men också i publikens liv. Folk har skilt sig och fått barn och har morsor och farsor och kompisar som gått bort. Det är sådant som såklart kommer finnas med även nu, säger Bo Sundström.

Artistkollegor som gjort krogshow brukar inte sällan åka på inspirationsresor till New York eller Las Vegas. Tanken har farit förbi även hos Bo Kaspers orkester, men man insåg snabbt att man ville göra något annat.

– Vi är ett svenskt band som ska göra en svensk krogshow, säger Bo Sundström som menar det finns andra traditioner än de amerikanska att titta på.

Orkestern verkar snarare i en blågul tradition med Hasse & Tage, Monica Zetterlund, Povel Ramel och Sonya Hedenbratt. Bo Sundström nämner klassiska revyer som Gula hund och Dubbelgök och säger att han inspireras både av de spontana inslagen men också att han likt Hasse & Tage gärna vill skriva något nytt speciellt för den här föreställningen.

– Vi kommer inte släppa någon helt ny skiva, men det lockar att göra någonting som knyter an till showen och till Göteborg. Vi får se om det hinns med, säger Sundström.

Fler lokala kultur- och nöjesnyheter hittar du här