Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Amanda Aasa i Melodifestivalen i februari i år. Bild: Pontus Lundahl/TT

Amanda Aasa släpper nytt och flyttar hem

Det är bråda tider för Amanda Aasa. Under fredagen släppte hon en ny singel och snart väntar både en turné och släpp av debut-EP:n. Dessutom lämnar hon Stockholm och flyttar hem till Halland.

Amanda Aasa från Halmstad hade en rejäl nedförsbacke i karriären i våras. Hon var med i Melodifestivalen, gjorde ett namn för sig själv på riksnivå och gjorde sig redo att åka ut och turnera under året. Sedan kom pandemin och sköt ner de planerna.

Nu är hon tillbaka i hetluften igen. Under fredagen släppte hon sin nya singel, ”Bete dig”, en modern popdänga på svenska.

– ”Bete dig” är en smash, det är en hit. Nu handlar det bara om hur man marknadsför den. Låten är jättebra, texten är bra, melodierna är bra. Nu är det upp till skivbolaget att göra sitt jobb, säger Amanda Aasa med ett skratt.

När HP når henne håller hon på att packa de sista flyttlådorna i lägenheten uppe i Stockholm. Hon vänder nämligen hem till Halland igen.

– När man är egenföretagare och styr sin process själv så är det inte så kul att sitta ensam i en liten etta i Stockholm sex dagar i veckan. Jag arbetar mycket i projekt, så när det är dags att skriva musik så kan jag vara i Stockholm under den perioden, säger Amanda Aasa.

I slutet av nästa vecka går flyttlasset söderut. Men exakt var det kommer landa återstår att se. Hon har inte gjort klart med något boende ännu.

– Min dröm är någon liten stuga i Steninge, Falkenberg eller kanske Varberg. Någonstans längs med kusten i alla fall. Det är en lite oklar boendelösning initalt, men det löser sig alltid.

Under hösten ska hon ut på en mindre, intim turné då hon besöker folks vardagsrum i ”varenda liten by i Halland”.

– I och med corona så kan jag inte göra några stora spelningar, vilket är skitsynd med tanke på Mello. Halva grejen med att vara med där är att komma ut och göra gigs med den exponeringen i ryggen, säger Amanda Aasa.

Senare i höst släpper hon även sin debut-EP. Den produceras av Kretsen, som tidigare producerat bland andra Molly Sandén, Petter och Linnea Henriksson.

– Jag har skickat ut min lilla båt på havet och för eller senare tar vinden tag i seglen. Det gäller bara att fortsätta släppa kvalitativ musik.

Här kan du lyssna på Amanda Aasas nya singel ”Bete dig”:

Fler lokala kultur- och nöjesnyheter hittar du här