Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jinder om kommande operationen: "Rätt sjukt"

Hon är på turné, avslutar Emmabodafestivalen och kommer med ett nytt album i oktober. Mitt i alltihop måste Little Jinder operera halsen.

Under hela våren och sommaren är Josefin Jinder, mer känd som Little Jinder, ute på en turné som avslutas med en spelning på Gröna Lund i augusti. Nästa lördag spelar hon på Emmabodafestivalen – vilket kanske blir sista dagen på festivalen någonsin. Arrangören Håkan Karlsson berättade i maj för sajten Festivalrykten att Emmabodafestivalen lägger ner efter i år.

- Nu känner man nästan ett behov av att åka ut och spela, vilket jag inte riktigt upplevt förut, för det har varit så pass mycket. Har man haft någon ledig helg så bara ”vad ska jag göra nu?”. Det känns jättebra, jag älskar det, säger Little Jinder.

Ska opereras

Kort efter turnéavslutet ska Little Jinder operera halsen, då hon har fått en cysta på stämbanden som måste bort.

- Det är det som gör att jag är så hes hela tiden. Men det är inte en sådan big deal om man tar hand om det efteråt. Så jag måste operera bort den, sedan vara tyst i två veckor så att det läker ordentligt, och sedan öva upp rösten på nytt, säger hon.

"Rätt sjukt"

Första veckan efter operationen ska hon åka på spa. Little Jinder får nämligen inte prata alls under två veckor.

- Det kommer nog bli rätt sjukt, men helt klart värt det. För det här är också ganska jobbigt, det är så himla mycket dagsform. Ibland märker jag inte av det, och ibland känner jag mig jättetrött i halsen – att jag kommer behöva pressa på ganska hårt för att få fram en trevlig ton. Det ska bli skönt att slippa bara, den där eviga oron över att man inte kanske kan leverera, säger hon.

Högre tempo

Däremot blir det inte någon längre paus. I oktober släpper Little Jinder ett nytt album, som bland annat innehåller de sedan tidigare släppta singlarna "Amy" och "Kvicksand".

- Det skiljer sig ganska mycket från förra skivan. Dels organiskt, på grund av mitt röstproblem så är jag i ett annat röstläge på skivan, vilket jag tycker är ganska intressant. Det kommer att bli lite före och efter operation, typ. Sedan är det mycket högre tempo, det är en mer intensiv skiva. Förra skivan var lite drömsk, den här är lite råare, säger Little Jinder.