Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Ingen buskis på Vallarna i sommar – "Alla tiders Åsa-Nisse" ställs in på grund av corona

Beslut taget om "Alla tiders Åsa-Nisse". På grund av coronapandemin kan 2entertain inte genomföra någon av sina stora sommarkomedier utomhus i Falkenberg och Kalmar.

Både "Alla tiders Åsa-Nisse" på Vallarnas friluftsteater och "Pappor på prov" på Krusenstiernska teatern flyttas fram till 2021.

– Vi har hållit ut i det längsta, men inser nu att vi måste flytta hela paketen. Alla skådisar och teamen bakom scen är tillgängliga nästa år, säger Janne Andersson, producent och vd för 2entertain.

20 000 biljetter sålda till "Alla tiders Åsa-Nisse"

Alla som har köpt biljett kommer att kontaktas under nästa vecka för att få information om att biljetterna gäller till 2021 istället. Omkring 20 000 biljetter hade redan sålts till "Alla tiders Åsa-Nisse".

– Det var bra tryck när vi släppte biljetterna, men när coronakrisen kom stendog allt. Det är tråkigt att behöva ställa in en hel sommar för första gången någonsin, men vi kommer att göra en riktigt bra uppsättning nästa år istället, när det är 25-årsjubileum på Vallarna, fortsätter Janne Andersson.

Regissören Pär Nymark har skrivit manus ihop med Annika ”Andersson” Korenado, som även spelar Eulalia mot Mikael Riesebecks Åsa-Nisse.

I övriga roller syns Kent Vickell (Klabbarpar’n), Jojje Jönsson (Dag-Otto Flink), Siw Carlsson (Dagny Larsson), Stefan Gerhardsson (Sjöqvist), Jessica Heribertsson (Britta Fridh) och Klas Wiljergård (Landsfiskalen).

– Alla förstår att det är omöjligt att spela i år och vi har dessutom många äldre i riskgruppen i vår publik. Nu har Pär och Annika ett år på sig att gnugga på manuset så att det blir ännu bättre, berättar Janne Andersson.

Thomas Petersson i en av rollerna

I Kalmar skulle Thomas Petersson från Halmstad vara en av skådespelarna mot bland andra Sussie Eriksson och Ola Forssmed. Nytt premiärdatum i Kalmar blir torsdagen den 24 juni 2021.

För 2entertain handlar det nu om att kunna övervintra på sommaren. Personalen i Falkenberg är permitterad till 60 procent och jobbar alltså bara två dagar i veckan.

– Även om Moment Group också har ekonomiska problem är det en fördel att 2entertain ingår i en koncern. Vi skär i kostnaderna och ska försöka spela mycket till hösten i stället. Sedan vet vi inte ännu om vi kan få del av regeringens kulturstöd, säger Janne Andersson.

Hur blir det med hyran av Vallarnas friluftsteater på flera hundra tusen kronor?

– Jag har inte fått besked av kommunen men hoppas att vi slipper betala för i år när vi inte kan använda den. Att det inte blir någon uppsättning kommer att påverka hela Falkenberg med tanke på att vi brukar locka många turister till hotell och restauranger, konstaterar 2entertains vd.

Janne skickar några tröstande ord till alla som hade sett fram emot att skratta åt Dag-Otto och de andra figurerna:

– Det här beslutet har rullat runt i mitt huvud ganska länge och ett år låter som en lång tid, men det går ganska snabbt.

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här