Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Honeyburst laddar upp med ny musik inför Sweden rock festival 2022

Sweden Rock Festival har fått ställa in två somrar i rad. Sedan 2020 har Honeyburst från Halmstad stått som ett av banden i festivalens line-up. Nu, tredje gången gillt, laddar de för att ta rockpubliken i Sölvesborg med storm nästa sommar.

Redan i januari 2020 stod det klart att Halmstadsbandet Honeyburst skulle vara ett av banden att kliva upp på scenen i kommande Sweden rock festival. Men både den sommaren och i år har festivalen fått ställa in och flytta fram. Det nya datumet är satt till 8-11 juni 2022, och tredje gången gillt står bandet redo för att visa upp sin musik för tusentals rockälskare i Sölvesborg.

Trots den långa väntan, står Honeyburst redo att äntra scenen när festivalen är tillbaka igen.

– Man kan se det på två olika sätt. Dels kan man tycka att det är tråkigt att festivaler ställs in, samtidigt tänker jag att det är oerhört bra att stora festivaler tar sitt ansvar. Det visar på att både arrangörerna och anhängarna visar god tro och förstår att det här med coronapandemin är allvarligt, säger Jonas Snäckmark, som sjunger och spelar bas i bandet.

Jonas Snäckmark berättar att han både läst och fått höra från vänner som tycker att det är tråkigt med de inställda evenemangen, men att han samtidigt inte hört något negativt om det.

– Man märker att det finns en genuin förståelse för det hela. Men det gör väl också att när man två år i rad har missat chansen att se ett förbannat bra band, så har moroten numera blivit en hel morotskaka, skrattar han.

När HP pratade med Jonas i början av 2020 och frågade hur det kändes att få möjligheten att spela på en av världens mest berömda rock- och metalfestivaler, sa han att han inte riktigt hade tagit in det, men att det skulle bli sjukt kul. En känsla som till viss del står sig än idag, drygt ett år senare.

– Det landar nog inte helt för ens vi äntrar scenen. Man kan ju alltid förbereda sig mentalt för en spelning, men det är en liten extra boost och en kyss på kinden så fort man kliver upp på scen. Så det går väl inte att ta in ordentligt för ens man står där helt enkelt.

LÄS MER: Honeyburst streamar inställda konserten på Sweden Rock

Utan livekonserter har Honeyburst ägnat den senaste tiden till att skapa och producera ny musik. I oktober förra året släppte de singeln ”Revelation”, och för bara några dagar sedan (9 juli) släpptes ”Everybody Knows”. De båda kommer att vara med på bandets kommande platta ”Honeyburst” som väntas i slutet av 2021.

– Istället för att gräva ner oss i sorgen över att det inte blivit några livespelningar, har vi lagt all tid och resurser på att kunna spela in en skiva. Så hittills har vi släppt två nya låtar, och under året kommer ytterligare två singlar. Sen släpper vi vår första skiva i slutet av året.

– Det är kanske lite tråkigt att skriva Honeyburst med skivan ”Honeyburst”, men vi bestämde att den heter så, säger Jonas och skrattar.

Bandet är också aktuella med en spelning på Rotundans sommarprogram. Den 21 augusti avslutar de konsertsommaren i Norre Katts park i Halmstad.

Honeyburst

Är ett rockband från Halmstad bestående av Jonas Snäckmark (bas & sång), Noah Söderberg (gitarr & sång), Zacharias Almqvist (trummor & bakgrundssång) och Gabriel Glamheden (hammondorgel & bakgrundssång).

De släppte ep:n ”Space and Time” i september 2019. I oktober 2020 gav de ut singeln ”Revelation”, och den 9 juli 2021 låten ”Everybody Knows”. Framöver väntas två nya singlar (”Bad Road” och ”Under The Sun”) samt debutskivan ”Honeyburst” som kommer att inkludera totalt nio spår.

LÄS MER: Rotundan laddar upp inför ett fullspäckat sommarprogram

LÄS MER: Honeyburst streamar inställda konserten på Sweden Rock

LÄS MER: Halmstadbandet Honeyburst till rockfestivalen Sweden Rock

Fler lokala nöjesnyheter hittar du här