Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Veronica Maggio väntas enligt Spotify få två sommarhits, "Tillfälligheter" som soloartist och "Hornstullsstrand" tillsammans med Hov1. Arkivbild.

Här är låtarna som blir störst i sommar

Snart är sommaren här och vad passar då bättre än några potentiella sommarplågor. På Spotify tror man sig redan veta vilka låtar som svenskarna kommer att lyssna mest på.

“Vi tror att svenska folket kommer att lyssna mer på lokala artister och låtar än någonsin tidigare den här sommaren. Svenska artister har haft ett fantastiskt år på vår lokala topplista såhär långt", säger Jenny Hermanson, nordisk vd på Spotify, i ett pressmeddelande.

Företagets musikredaktion har tagit fram en lista på 20 låtar som väntas bli extra populära. Den är baserad på hur det har gått för låtarna på topplistorna men även på hur de svenska Spotify-användarna har reagerat, exempelvis hur länge de har lyssnat på låtarna.

På listan finns svenska hits som "SOS" med Avicii och Hov1s och Veronica Maggios nya singel "Hornstullsstrand. Även "74 Bars" med rapparen ZE kommer spelas flitigt runt om i landet under juni, juli och augusti, om man får tro Spotify.

Svensk musikindustri i all ära, helt patriotiska är inte svenskarna i sin musiksmak och en och annan internationell artist dyker upp på listan.

"I don't care" med Ed Sheeran och Justin Bieber lär vi få lyssna på en hel del vare sig vi vill eller inte. Och enligt Spotify kommer svenskarna även lyssna mycket på den remixade versionen av Lil Nas X låt "Old town road" med Billy Ray Cyrus.