Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En av dem, som under lördagen demonstrerade mot coronarestriktionerna, var Brainpool-musikern Christofer Lundquist, som producerat flera skivor för Roxette och Per Gessle.  Bild: Carl-Olof Zimmerman/TT
En av dem, som under lördagen demonstrerade mot coronarestriktionerna, var Brainpool-musikern Christofer Lundquist, som producerat flera skivor för Roxette och Per Gessle. Bild: Carl-Olof Zimmerman/TT

Gessle-producent bortförd av polis under coronaprotest

Roxette- och Gessle-producenten Christofer Lundquist är en av deltagarna i ”Frihetsrörelsens” coronaförnekande demonstrationer. Under lördagens massprotest i Stockholm fördes han bort av polis, enligt Expressen.

Flera hundra medlemmar i ”Frihetsrörelsen” genomförde under lördagen en otillåten demonstration i Stockholm mot rådande restriktioner. Budskap som ”vaccinet är mord”, ”vakna Sverige” och ”pandemin är påhittad för att dölja den kommande bankkrisen”, prydde skyltarna som hölls upp i demonstrationståget.

En av demonstranterna var Brainpool-musikern Christofer Lundquist, som producerat flera skivor för Roxette och Per Gessle.

Den Grammisprisade musikern och producenten fick också föras bort av polis under protesten, rapporterar Expressen. Christofer Lundquist, som i Aftonbladets rapportering beskrivs som ”en äldre man med gitarr”, syns på bilder ledas bort av två munskyddsbeklädda poliser.

Christofer Lundquist är bosatt i Sjöbo där han har sin studio. Han har turnerat med Per Gessle och producerat flera av den folkkäre artistens skivor. Lundquist har också arbetat med artister som Ulf Lundell, Moneybrother, Peter Jöback och Joakim Thåström. Förra sommaren uppträdde han på Rotundan i Halmstad.

Först att knyta Roxette-producenten till ”Frihetsrörelsen” var journalisten Jonathan Leman på Expo. Lundquist har deltagit i demonstrationer under våren där de påstår att pandemin är en bluff, skriver Expressen.

Nyligen släppte han låten ”Vi är fria”, som innehåller textraderna ”vi har sanningen, vi går tillsammans, förstår alltsammans, går inte på det mer”. Expos researcher Jonathan Leman har kallat verket för ”en hyllningslåt till den svenska konspirationistiska miljöns coronaprotester”.

Fler lokala kultur- och nöjesnyheter hittar du här