Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Boisen är ny programledare för "Trolljägarna". Arkivbild.

Frida Boisen blir trolljägare i TV3

När "Trolljägarna" kommer tillbaka i höst får Robert Aschberg sällskap. Frida Boisen kommer då att stå vid hans sida.

När Frida Boisen, som också är en av programledarna för "Lyxfällan", fick frågan om att också jobba med "Trolljägarna" var det lätt att svara ja.

- Det kändes självklart att ställa upp och engagera mig i "Trolljägarna". Det känns verkligen som ett viktigt uppdrag som kan göra skillnad för vårt samhälle, säger Frida Boisen.

"Sexistiska tillmälen"

Som journalist som syns mycket, hon har bland annat varit chefredaktör för GT och krönikör i Expressen, har Frida Boisen själv erfarenhet av näthat.

- Jag vet ju hur det är att bli utsatt för både hat och hot och sexistiska tillmälen. Jag har varit med om när det går överstyr och det är fruktansvärt, det är inte okej, säger hon, och fortsätter:

- När man står med en polis bredvid sig som gapar i en walkie-talkie till bombgruppen att "stå på", när man får utrymma hela arbetsplatsen för det är paket med mitt namn på som polisen misstänker att det är en bomb i. Det är klart att det är fruktansvärt obehagligt.

"Starkt team"

Frida Boisen beskriver programledarkollegan Robert Aschberg som någon som hon har stor respekt för och passar på att hylla hans arbete med "Trolljägarna". Hon tror att de kommer att komplettera varandra på ett bra sätt.

- Vi har olika saker med oss i bagaget. Jag har också jobbat med sociala medier väldigt mycket de senaste åren och har säkert andra insikter och erfarenheter. Jag tror att vi blir ett starkt team tillsammans.

Den nya säsongen av "Trolljägarna" får premiär i höst i TV3, Viafree och Viaplay. Redan nu kan man dock höra av sig till programmet om man är utsatt för näthatare och önskar hjälp.