Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Madde Vall gör actionscener mot ”Harry Potter”-skådis

Madeleine Vall Beijner från Falkenberg spelar just nu in en pandemifilm i Göteborg.
– En önskeroll, säger hon.

Idén till långfilmen "Last man down" har utvecklats av den 41-årige regissören Fansu Njie från Göteborg och den norske tidigare bodybuildern Daniel Stisen, som även spelar huvudrollen.

– Det är häftigt att alla vi skådespelare är som sina karaktärer. Det känns att castingen är på pricken och jag förstod direkt vem som exempelvis spelade Commander Stone. Jag spelar Granite och det namnet talar för sig själv. Det är en önskeroll, säger Madeleine Vall Beijner, som växte upp i Falkenberg och blev känd som thaiboxare när hon bodde i Halmstad.

Viktor Krum i ”Harry Potter”

Bland motspelarna finns Stanislav Yanevski, som filmdebuterade som trollkarlen Viktor Krum i ”Harry Potter och den flammande bägaren” för 15 år sedan. Yanevskis rollfigur heter Dr Feltspat och är alltså också döpt efter en sten eller mineral.

– Ja, vi är hårdnackade, säger Madde med ett skratt.

– Vi filmade ihop igår och alla hjälps åt. Att få filma med Stanislav är extremt tacksamt. Vi pratar om hur vi ska få fram känslan i relationen vi har i filmen. Och på kvällarna tränar vi ihop. Det är lika självklart som att borsta tänderna för det här gänget med stora killar.

Viruspandemi på vita duken

I "Last man down" bryter en viruspandemi ut och när huvudpersonen John Woods familj dör väljer han att lämna civilisationen.

På Stanislav Yanevskis Instagramkonto syns bland annat en bild från jagaren Småland i Göteborgs hamn, där den 35-årige skådespelaren från Bulgarien har vapen och skyddsväst.

– Om en vecka kommer det att avslöjas mer, tipsar Madde, som efter att ha spelat Egeria i Hollywoodfilmen ”Wonder woman” inte har sökt några stora filmroller.

Istället har hon arbetat med träningsresor, föreläsningar och personskydd inom säkerhetsbranschen.

– Jag blev handplockat till ”Last man down”. Det som skiljer mot ”Wonder woman” är att det inte är någon onödig lyx för skådespelarna. Men kvaliteten är fortfarande superproffsig.

Fler repliker i nya filmen

Som vanligt känner sig Madeleine Vall Beijner lugn när kommer till tuffa actionscener.

– Ju hårdare jag jobbar desto bättre mår jag. Sedan får man räkna med blåmärken och att bli trött när man tar om en scen 40 gånger där man slåss för livet. Man kan ju inte volta eller falla på låtsas, säger hon och fortsätter:

– För mig är det nytt att ha många repliker, för tidigare har jag fått roller för kroppstyp, utseende och fighting-skills. Men jag trodde att det skulle vara ännu svårare.

Madde passar på att berömma det norska stuntteamet.

– De är skitduktiga och vi drillats ihop i actionscenerna. Stuntteamet får ju mina scener att se bra ut, så de ska ha all cred.

Madde vill åka till Falkenberg

Den verkliga coronapandemin har som helhet påverkat filmbranschen negativt, men även gjort många skådespelare och medarbetare tillgängliga när andra inspelningar har pausats.

– Ja, många är öppna för förslag även med en mindre budget. Daniel och Fansu har fått ihop ett grymt gäng och det blir en film som kommer att sticka ut, berättar Madde, som har maken och bonusdottern hemma i Stockholm.

Hon har inte hunnit åka till Falkenberg för att hälsa på släkt och vänner ännu.

– Ofta har man någon dag ledigt när man kan sladda iväg, men jag vet inte om vi får det. Igår körde vi från åtta på morgonen till åtta på kvällen och då blir man sliten.

FAKTA: ”Last man down”

• Action/skräck-film om en man vars familj dör i en viruspandemi. Spelas in i Göteborg just nu och släpps under 2021.

• Regi: Fansu Njie. Story: Fansu Njie och Daniel Stisen. Manus: Andreas Vasshaug.

• I rollerna: Daniel Stisen (som John Wood), Olga Kent (Maria Johnson), Daniel Nehme (Stone), Stanislav Yanevski (Dr. Feltspat), Madeleine Vall Beijner (Granite), Stephanie Siadatan (Emilia) och Pasi Antero Remsu (Antti).