Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hanna "HK" Klostermann och Jesper "Jeppe" Bengtsson är vinnare av årets "Paradise hotel".

De vann årets "Paradise hotel"

Den ena åkte hem från finalen 300 000 kronor rikare. Den andre fick åka hem från Mexiko tomhänt. Hannah "HK" Klostermann och Jesper "Jeppe" Bengtsson är årets vinnare av "Paradise hotel".

De har paktat, festat, bråkat och gråtit. Årets säsong av "Paradise hotel" har haft de sedvanliga ingredienserna för en realitysåpa – men förstås ett nytt vinnarpar. Hannah "HK" Klostermann och Jesper "Jeppe" Johansson var de som till slut fick flest röster av de tidigare deltagarna och därmed kunde titulera sig som vinnare.

- Det var självklart att vi skulle vinna. Jag visste att folk tyckte att jag hade spelat rent och snyggt därinne, och varit snäll, säger Hannah Klostermann och får medhåll av Jesper Bengtsson:

- HK var mest omtyckt av de tjejer som var kvar i finalveckan. Och även om jag hade spelat hårt hade jag fortfarande vänner där som jag visste skulle rösta på mig, säger han.

Krossade kulan

Pengar var det däremot bara en av dem som fick. De hade chans på 250 000 kronor var, men HK valde att krossa guldkulan under den så kallade kulceremonin och gick därmed hem med 300 000 kronor. Resten av den halva miljonen fick de andra deltagarna dela på, medan Jesper Bengtsson blev helt utan.

- Men det handlade inte så mycket om pengarna för mig. Jag ville vara den första tjejen i Sverige som kastar kulan, och på högst summa. Det var mina mål: att slå rekord och sätta min stämpel på alltihop. Det känns mäktigt att jag lyckades, och jag var bara med i programmet för att vinna, säger Hannah Klostermann.

Jesper Bengtsson hade även han bestämt sig för att kasta kulan, men först på 500 000 kronor. Att det inte blev så tycker han känns "riktigt surt".

- Det är klart att jag hade velat ha ett annorlunda slut på sagan. Men hellre sitter jag i finalen och åker hem med inga pengar, än får 10 000 som de andra deltagarna fick. Jag har fortfarande vunnit skiten, säger han.

Var dig själv

TT: Vad har ni för tips till dem som funderar på att söka till "Paradise hotel" nästa säsong?

Hannah Klostermann:

- Var alltid dig själv och stå upp för den du är. Annars kommer du aldrig att kunna stå för någonting när programmet sänds.

Jesper Bengtsson:

- Var dig själv. Men för att det ska bli kul att kolla på måste du också ha något unikt: Vara jättesnygg eller kul att titta på eller vara sjukt framåt. Är du tillbakadragen ska du inte vara med i tv, så är det bara.