Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Klas Beyer tog hem årets "Robinson".

Dagboksskrivaren Klas Beyer tog hem "Robinson"

Efter att ha segrat i en hinderbana som krävde såväl snabbhet som balans och fingerfärdighet blev det klart att Klas Beyer är årets vinnare av "Robinson".

Klas Beyer kämpade med 19 andra deltagare om att ta hem årets "Robinson", och efter tio veckor fick 31-åringen från Umeå till sist lämna ön, då som vinnare.

- Jag höll mig äkta under hela tiden, i vad jag sade och vad jag gjorde. Jag spelade inga spel, det fick folk att känna sig trygga, de kände att de kunde lita på mig, säger han till TT.

Ett fantastiskt äventyr

Klas Beyer tror att många känner att de måste bete sig på ett visst sätt i "Robinson", att de spelar den roll som de förväntas spela.

- Visst måste man vara dynamisk, men man behöver inte bli en annan person och handla annorlunda än vad man skulle ha gjort hemma.

Att komma hem till Sverige var tufft, dels var kroppen i dåligt skick efter veckor av svält, dels var det svårt att behöva tiga för alla om äventyret.

- "Robinson" var en grandios upplevelse och ett fantastiskt äventyr. Jag skulle göra det igen om möjligheten gavs, det vore dumt att inte ta den chansen.

Tog med dagbok till ön

Klas Beyer tog med sin dagbok till ön, ett beslut som han inte har ångrat.

- Jag vill ha min egen bild av tiden på ön och inte bli påverkad av hur den framställs i programmet, dessutom var dagboken en emotionell tillflyktsort.

En annan tillflyktsort var grottan dit Klas Beyer flyttade, något som han medger kanske kan framstå som ett dumt drag rent taktiskt.

- Men att flytta dit var det smartaste och ärligaste jag gjort mot mig själv, och så länge jag deltog i det sociala och bidrog till lägret så visste jag att det skulle fungera.

Drömde om framtiden

Att sova på ön var inte det enklaste, nattetid satt Klas Beyer ofta och blickade ut över havet och himlen.

- Jag processade saker i det förflutna och drömde om framtiden, vilket gjorde att jag konstant passerade nuet i både tanke och känsla.

Klas Beyer tror inte att segern kommer att förändra hans liv, men medger att den öppnar för nya möjligheter.

- Jag tänker inte bli någon influencer eller göra saker som jag inte skulle ha velat göra annars, det vore att svika mig själv.