Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Plusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kund

Deckarförfattaren Christina Larsson släpper ny del i thriller-serien

I höstas gästade Christina Larsson En kväll för boken för att prata om sin nya roman. Nu är det dags för ännu en, och den här gången samarbetar hon med en annan författare.

Christina Larsson har sin bakgrund i Harplinge, och somrarna tillbringar hon i Haverdal, även om hon numera bor i Göteborg. Författaren har flera strängar på sin genre-lyra. Hon skriver både feelgood och deckare, och har ett par olika bokserier rullande. Nu kommer nästa del i den så kallade ”Sektion M”-serien. I de tidigare fyra böckerna tar huvudpersonerna med läsaren till Halland, bland annat Steninge, Haverdal, Halmstad och Varberg. Men nu drar de ännu längre söderut, då den femte boken utspelar sig i Malmö.

LÄS MER: Christina Larsson från Haverdal har sålt 900 000 böcker

Författarsamarbete

Men det är inte bara landskapet som är nytt. Christina Larsson har nämligen gått in i ett samarbete med författaren Caroline Grimwalker, och tillsammans har de nu färdigställt romanen ”Lika barn leka bäst”.

”När Caroline Grimwalker tackade ja till att skriva boken blev jag otroligt glad. Idén och karaktärerna till ’Lika barn leka bäst’ är mina, men det är Caroline som har skrivit berättelsen. Jag är djupt imponerad över hur hon tog sig an uppgiften. Det är en riktig bladvändare med högt tempo från början till slut”, säger Christina Larsson i ett pressmeddelande.

I november medverkade Christina Larsson i Hallandspostens litteraturevenemang ”En kväll för boken” på Halmstads teater, där hon talade om sin då senaste bok. Med på scen fanns författarkollegorna Jens Lind, Stina Wollter, Göran Greider och Tareq Taylor.

Spökskrivande universitetslärare

Caroline Grimwalker jobbar som universitetslärare i kreativt skrivande och är även spökskrivare. Hon debuterade som författare 2008 med den självbiografiska romanen ”Champagneflickan”.

”Jag tvekade inte en sekund när frågan kom ifall jag kunde tänka mig att skriva en fortsättning på Christina Larssons fantastiska serie om Sektion M. Visst var det med viss bävan, serien är ju omåttligt populär, men jag är superglad att jag tackade ja. Det har varit en stimulerande skrivgemenskap och jag är tacksam för att ha fått föra den spännande storyn framåt”, säger Caroline Grimwalker i ett pressmeddelande.