Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kanye West på basketmatch i våras. Arkivbild.
Kanye West på basketmatch i våras. Arkivbild. Bild: Ashley Landis/AP/TT

Adidas utreder anklagelser mot Kanye West

Adidas har satt igång en utredning av de anklagelser om mobbning och sextrakasserier som riktats mot Kanye West i samband hans tidigare samarbete med klädmärket.

Nyheten kommer efter att tidningen Rolling Stone tidigare i veckan publicerade en granskning där fler än 20 tidigare anställda på Adidas och på Wests klädmärke Yeezy anklagar rapstjärnan för flera allvarliga övertramp.

Han anklagas bland annat för att ha visat upp explicita bilder på exfrun Kim Kardashian och sexvideor med sig själv för personalen. Han påstås också ha mobbat och skrämt anställda, i synnerhet kvinnor, medan höga chefer ska ha blundat för det som pågick.

Skrev antisemitiskt

"Vi tar väldigt allvarligt på dessa anklagelser och vi har beslutat att omedelbart starta en oberoende undersökning av ärendet för att ta itu med anklagelserna", säger Adidas i ett uttalande, rapporterar BBC.

Kanye West, eller Ye som han numera heter, har inte bemött beskyllningarna.

Det var förra månaden som sportskojätten bröt sitt samarbete med West sedan han skrivit antisemitiska uttalanden på Twitter.

Kandiderar i valet

Även Wests agentur CAA har avslutat sitt samarbete med rapparen, liksom modemärket Balenciaga och amerikanska klädkedjan Gap. Samtidigt har West meddelat att han återigen tänker ställa upp i det amerikanska presidentvalet och att han har anlitat högerprovokatören Milo Yiannopoulos till sin valkampanj.

Kanye West har tidigare berättat att han lider av bipolär sjukdom och turerna kring honom leder ofta till spekulationer om hans psykiska tillstånd.