KRÖNIKA: The katt is back – med ”längre” bröst och tantbrillor

ANNONS
|

Följ Meekatts blogg här!

Så var våren på gång och trots att halva Halmstad är uppgrävt och kaosartat så kan man faktiskt känna solen värma både kropp och själ emellanåt. Bästa tiden! Allt är på gång liksom. Vi har det bästa framför oss och jag känner nästan energin öka i kroppen för varje dag. Efter en lång och tuff svacka i livet börjar jag hitta tillbaka till mig själv och framför allt till skrivlusten och det är med stor glädje jag säger ”Hej igen!” till er – Hallandspostens härliga läsare! Hoppas att jag varit lite saknad.

Läs även:Malin Meekatt Birgersson är tillbaka efter separationen

ANNONS

Mycket har hänt sen sist och förutom att jag numera är ”varannan-vecka-supermorsa” så har jag skaffat mig en elcykel, fyllt 37 år, lärt mig att köra bil med farthållare (det vill säga blivit av med och fått tillbaks körkortet. Därav elcykeln.), börjat motionera min blekfeta kropp, lärt mig att vika dra-på-lakan utan att vråla könsord och skaffat vuxenbrillor. Heja mig? Barnen säger att jag har blivit en tant. Jag förstår inte vad de menar. Elton (5 år) kom springandes efter mig häromdagen och frågade efter ”mätaren” (tumstocken). När jag frågade vad han behövde den till svarade han att han ville mäta mina bröst. Tydligen har de växt… på längden… igen.

Det är fantastiskt att vara mamma. Komplimangerna haglar och barnen vet exakt när de ska anfalla – nämligen när man kliver ur duschen. DÅ jäklar attackerar de ifrån alla håll och de missar inte en enda liten prick eller hårstrå på din kropp. De ser och påpekar ALLT. Har man bra självförtroende kan de snabbt plocka ner en på jorden. Så ja… elcykel, längre bröst, tantbrillor och dra-på-lakan. Vad hände med mitt liv?

2017 är MITT år har jag bestämt och jag ser fram emot att dela en del av den resan med er läsare. Jag planerar att bli Halmstadbo (om man är välkommen som ensamkommande skåning?), jag ska hitta bra rutiner i mitt och barnens nya liv och jag ska leva ut en karriärdröm som jag haft i över 20 år. Spännande och läskigt på samma gång men jag har bestämt mig för att sluta lyssna på den där rösten som ofta håller mig tillbaka – min egen. Nu jäklar ska det bli åka av! Wiiih!

ANNONS

I kväll väntas traditionsenlig tacos i Meekatt Casa och fredagsmyset översätts med chips, dipp och soffmage i mjukisbrallor. När jag försökerförhandla bort den mexikanska skiträtten tittar barnenpå mig som om jag var ifrån en annan planet. Inte ens muta med pizza och 100 kronor fungerar. Note to self: De äger mig. Hämnden blir bruna bönor på söndag. För sån é jag.

Over and out.

ANNONS