Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Goda grannar. Tonie Möllestam och Kerstin Ekeroth språkas vid utanför Kris källarlokal på Lokföraregatan. Hon tycker att det är tråkigt att mista sina grannar som ställt upp för henne och hjälpt till med allt från skjuts till att flytta en tung tv. "De är alla tiders" säger Kerstin om Kris.

Kris nuvarande grannar: "De är alla tiders"

Grannarna som Kris har nu ser inte fram emot att föreningen ska flytta, de kommer att sakna sina goda grannar.

– Det hade varit toppen om de kunde vara kvar, säger Kerstin Ekeroth.

Kris (Kriminellas revansch i samhället) är en kamratförening med före detta kriminella och missbrukare som kräver hederlighet, nykterhet och drogfrihet av sina medlemmar. I dagarna har de fått besked av Allmänna Arvsfonden att de får 1,2 miljoner i stöd för renovering av ny lokal. Nu planeras en flytt till gamla Mickedalahallen. Något som väckt oro bland boende på Mickedala efter att HP skrivit om flytten.

Vid Kris nuvarande lokaler på Lokföraregatan är situationen annorlunda och flera grannar tycker att det är trist att föreningen ska flytta.

– Det är tråkigt, de är så trevliga grabbar. När jag missat bussen har de kört mig dit jag ska och när jag behövt flytta tunga saker så har de hjälpt mig, säger Kerstin Ekeroth och påpekar också att hon haft sämre grannar genom åren.

HP har förgäves sökt efter personer på Mickedala som vill uttala sig i frågan.