Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilder från Meekatts blogg.

Malin Meekatt Birgersson: KRÖNIKA: Om Mallis och en bilnyckel på villovägar

Den här veckan drar Meekatt iväg på äventyr på Mallis - men en spårlöst försvunnen bilnyckel håller på att sätta käppar i hjulen…

Följ Meekatts blogg här

”Elton? Har du sett mammas bilnyckel? Den kan ju inte bara försvinna!?”.

Efter att ha frågat fyra gånger insåg jag att det inte var lönt – den var borta. Om mindre än 24 timmar skulle jag sitta på ett plan till Mallorca (utan vuxen!) och här låg jag och kröp inuti soptunnan med armarna inlindade i sopsäckar för att försöka undvika att röra vid något äckligt. Livet som småbarnsförälder är verkligen glamouröst…

Man lägger bilnyckeln på köksbordet och ett par timmar senare är den spårlöst försvunnen. Hur är det möjligt?! Har vi haft inbrott? 

Efter att ha frågat barnen 150 gånger, letat igenom bilen, uppfarten och hela huset tre gånger kommer paniken smygandes. Den där jobbiga varianten när man sätter sig på golvet och lipar som ett barn. ”Är du ledsen mamma?”. ”Neeej då, mamma är bara mentalt störd och gråter över en nyckel. Är det säkert att du inte sett den hjärtat?!”

När man bara har en bilnyckel så innebär det att bilen måste bärgas till verkstan och kodas om. Det var bättre förr när jag hade min gamla Toyota Camry. Den kunde man öppna med husnyckeln och starta med en skruvmejsel. Att få en ny nyckel tillverkad till Meekattbilen kostade mer än vad hela min Toyota gjorde i inköp. Vad fan hände där?

Med reskassan halverad bordade jag nervöst planet mot Mallorca. Alltså känslan att sätta sig på ett plan helt ensam och ha en veckas ”Malintid” på Mallorca framför sig efter åtta och ett halvt år som mamma var både galet välbehövt och lite overkligt. Kan man ens göra så? FÅR man det? Jag bestämde mig för att man fick det och det kan ha varit det bästa jag någonsin gjort.

Alla föräldrar borde ta en veckas semester och bara åka iväg på egen hand. Jag-tid ska man inte underskatta! Jag insåg att jag är en ganska rolig person att spendera tid med och det hade jag faktiskt helt glömt bort. 

Väl på hemmaplan igen stod jag lika chockad som alla andra över att sommaren hade kommit. Man står där som ett fån i hallen på förskolan och skäms över att man lämnar barnen i svettiga vinterskor. Det blir sommar varje år (vid ungefär samma tidpunkt) men ändå har jag aldrig införskaffat sandaler, solhattar och solskyddsfaktor när den första riktigt varma dagen kommer.

Jag skulle kanske passat på att bete mig lite vuxet på semestern och köpt lite solhattar och grejor till ungarna istället för att göra bomben i poolen och lägga hela reskassan på Pina Colada… men nu åkte ju jag utan vuxen och satte mina egna regler. För sån é jag. 
Så man står där i badrummet klockan sju på morgonen och överväger att smörja in ungarna i kokosoljan man smorde in sig med på Mallis och tänker att ”Då doftar de i alla fall solkräm och fröknarna behöver inte tycka att jag är sämst!?” 

I går öppnade barnens pappa sin jobbväska. Längst ner i botten låg nyckeln till Meekattbilen. Elton skiner upp som en sol och utbrister ”Ja just det! Det var DÄR jag la den mamma!!” Det är fantastiskt att vara småbarnsförälder. Verkligen. Men med sju dagars Mallorca i mammahjärtat kan man le lite åt eländet. 

Over and out.