Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malin Meekatt Birgersson: KRÖNIKA: Nu ska Grinchen förvandlas till Ernst…

En svag doft av jul sprider sig i Meekatt Casa på Furet. Det är ju rea överallt på stan och är det något som jag är bra på och blir upphetsad av så är det att reafynda. Nu råkade det bli så att jag fyndade en massa juliga doftljus, små enar och kristyr till att pimpa pepparkakor med så då fick julen en naturlig smygstart hos mig.

Sen råkade jag hitta gifflar med saffranssmak och kall julmust när jag cyklade hungrig till Coop för att handla i förrgår. (Att man aldrig lär sig?!) Jag har tjatat om julmat i flera veckor men har inte hittat någon som är lika entusiastisk som jag ännu. Förstår inte alls varför…

Jag har alltid haft ångest inför julen. Det sitter antagligen i sen man själv var liten och skilsmässobarn. Och sen dog ju min mamma dagen innan julafton för 10 år sedan när jag var höggravid. Så julen har varit tuff. 

Detta året tänkte jag att jag ska få revansch för alla jobbiga jular med tårar och saknad. Jag ska gå all in och göra knäck (misstänker att jag kommer uppfinna en del nya svordomar här), hugga gran i skogen (titta på när någon annan gör det och muta med en bag-in-box), rimma på julklapparna och lyssna på julmusik hela dagarna. 

Det blir lite som att försöka omvända Grinchen till Ernst. Jag kan riktigt se mig själv stå i köket och stöpa mina egna ljus barfota samtidigt som jag tillverkar ljuskronor av gammal rostig taggtråd och bygger Örjans vall i pepparkaksdeg. I can do it. Barnen kommer att få se en helt ny sida av sin mamma. Börjar jag redan nu kanske jag kan sticka matchande jultröjor också till oss. 

Livet flyter på och just nu är det full fart med skrivande och beställningar av mina tavlor. Jag försöker lära mig att jobba vanliga kontorstider igen även om jag jobbar hemma och det går ganska bra – med undantag av alla besök i skafferiet då jag letar efter gifflar och barnens överblivna lördagsgodis. 

Det märks att man varit lite ”slö” när man kommer till Postnord med en massa paket och får beröm av personalen. ”Oj, vad du har varit duktig!” möttes jag av häromdagen när jag lämnade in alla paket, haha. Underbart! Man får sällan beröm när man är egenföretagare så det gjorde min dag! Tack! 

Nu väntar ett härligt höstlov och vi inleder med två övernattningar hos ”moffer” (morfar) i Malmö följt av en sväng till Sjöbo där min släkt bor. Min moster och min kusin driver ”Möllans bageri” där så jag åker i byxor med resår i midjan. Har jag tur har de börjat med lussekatter! 

Over and out.