Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lämnar HBK. Kwame Karikari har haft en tuff tid sedan ankomsten till HBK. Nu lämnar han för turkiska Balikesirspor.

Karikari lämnar HBK för spel i Turkiet

Tiden i Halmstads BK blev inte som han hade tänkt sig. Därför återvänder Kwame Karikari nu till turkiska Balikesirspor på lån.

– Jag vill ha mer speltid och kände att konkurrensen i Halmstad blev hårdare när James Keene förlängde kontraktet, säger HBK-anfallaren som bestämde sig efter uppehållet.
Karikari, 23, har haft en tuff tid sedan han kom till HBK inför säsongen. Han värvades från AIK för att bli klubbens nya målskytt, men har sedan Keenes ankomst haft svårt att ta plats i laget.
– Jag hade hoppats att det, inte minst målmässigt, skulle gå bättre i Halmstad, men nu är det som det är. Då gäller det att ta nya tag, förklarar ghananen som åker ner till Turkiet i nästa vecka för att skriva på kontraktet.
– Om han presterar där har han goda möjligheter här. Det har inte riktigt satt sig här, när han varit ojämn och haft problem med skador, fyller HBK-tränaren Janne Jönsson i.
Karikari återvänder därmed till den turkiska andraligan, där han höll till under en lånesejour från AIK under säsongen 2013-2014. Han stod då för elva mål på 23 matcher för just Balikesirspor, men valde att lämna klubben, då han inte trivdes vid sidan av fotbollen.
– Det var flera bitar som inte stämde socialt, men jag hoppas att genom prestera där ner kan jag gå vidare. Och då får det sportsliga gå före det sociala, förklarar Karikari.
Låneavtalet sträcker sig över ett år, till sommaren 2016. När Karikari sedan kommer tillbaka har han bara sex månader kvar på kontraktet med HBK. Han är dock tveksam till att fullfölja det.
– Inget är omöjligt, men förhoppningsvis har det gått så bra nere i Turkiet att jag erbjuds att stanna eller då redan har en ny klubb.
HBK får sålunda börja titta på ersättare till anfallaren. Det kan mycket väl komma in en ny offensiv spelare utifrån.
– Vi tittar naturligtvis anfallsmässigt efter ytterligare något påfyll. Det pågår ett jobb i det tysta. Vi kan behöva få in en forward eller kant, säger Jönsson.