Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Jesper Nyberg tog EM-brons i Ungern

Viltmålsskytten Jesper Nyberg, Unnaryds SK, övertygade stort på EM och sköt till sig ett brons i regelbundna lopp i running target i ungerska Györ.

– Direkt efter vet jag inte om jag var så jättenöjd eftersom jag sköt så dåligt i semifinalen, men nu känns det bättre. Det kommer väl att kännas ännu bättre om ett litet tag skulle jag tro, säger Jesper Nyberg till skyttesport.se.

Andraårssenioren inledde tävlingen på ett bra sätt och delade ledningen med ryssen Dmitry Romanov på 579 poäng efter grundomgången.

– Det var bättre än väntat. Jag hade hoppats att skjuta 570 poäng, då hade jag vart nöjd. Jag har skjutit 579 en gång innan, så det var en tangering av personliga rekordet.

Resultatet innebar att Nyberg tog sig direkt till semifinal där han ställdes mot polacken Lukasz Czapla, men svensken missade finalen efter förlust med 4–6.

– Jag sköt för dåligt helt enkelt. Det var synd för Czapla sköt inte så bra heller så jag hade ju chansen, men det var väl lite för darrigt, tyvärr.

I bronsmatchen ställdes han mot ryssen Maxim Stepanov och lyckades vinna med 7–5 efter en tät duell.

– Jag tycker att det gick lite halvdåligt i början, men sedan blev det bättre och bättre. Han sköt väl inte jättebra egentligen, men jag tycker att jag sköt bra där, faktiskt.
Det var första gången som Nyberg var i en stor final.

– Det var lite nervöst. Jag har aldrig varit i en sådan final innan, så det var lite nytt. Men jag kom in i det efter ett tag och sedan gick det bättre och bättre. Första matchen var inte så bra, men det gick bra till slut i alla fall.