Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Jens vill värva in allsvensk kompetens

För detta HBK-are som Stefan Selakovic, Jesper Westerberg, Tibor Joza och Joel Johansson. Men också erfarna allsvenska spelare som Elfsborgs Andreas Augustsson.

De finns nu, enligt vad HP-sporten erfar, på HBK-tränaren Jens Gustafssons lista över tänkbara förstärkningar.

– Den listan är lång, men alla spelare som tidigare har varit i klubben och gjort det bra och som fortfarande vill utvecklas och vill hit värderar vi högt, medger Jens.

Det går också i linje med den inslagna vägen att dels ta hem före detta HBK-are, dels i första hand hitta spelare i närområdet som har stor utvecklingspotential.

– Vi pratade förra säsongen om Ante G, Andreas Johansson. Det är den typen av spelare som jag vill få in och som i fortsättningen inte ska gå till vänster utan till höger i korridoren på Örjans vall, påpekar Jens och avser att motståndarnas omklädningsrum ligger till vänster.

Samtidigt höjer han HBK-ribban när det gäller förstärkningar.

– Inför fjolåret såg vi till att värva in Superettankompetens. Nu är det snäppet högre och då gäller det att vi får in spelare med allsvensk erfarenhet.

Trots det alltjämt utsatta ekonomiska läget är tanken ändå inte att enbart värva spelare med utgående kontrakt.

– Nej, då skulle vi bita oss själva i svansen och risken är att vi, efter säsongen, då känner att vi inte har gett oss själva förutsättningar till en helhjärtad insats på alla plan. Självklart måste vi ta hänsyn till ekonomin, men oavsett kontrakt eller inte så ska det vara spelare som klubben vill ha och inte minst – spelare som vill komma hit.