Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Känner på omgivningen. Mittfältaren Rebin Asaad ska vara med och träna med HBK hela veckan.

HBK testar mittfältare från Ängelholms FF

Rebin Asaad kan bli nästa tillskott på HBK:s mittfält. 21-åringen, närmast från Ängelholms FF, är med och tränar med bollklubben den här veckan.

Det är dock inte tal om något provspel.

– Nej, jag har varit skadad i fyra veckor, så just nu är jag bara här och håller igång, sedan får vi se hur det blir, säger Rebin Asaad.

Han gjorde sin första träning med klubben i går och ska vara med under hela den här veckan.

I mitten av januari var Asaad på andra sidan åsen och visade upp sig för Helsingborgs IF tillsammans med tidigare IFK Norrköping-spelaren Rawez Lawan.

Då var olyckan framme.

Asaad skadade vristen på en träning, något som gjort att han har hamnat efter rent fysiskt.

– Det är min första träning på länge. Jag skadade ju mig på träningen med Helsingborg. Jag var tvungen att hoppa av det försöket då och vila, så jag har varit borta i fyra veckor och har inte kunnat hålla igång, säger Asaad, som ändå hade en och annan bra aktion på måndagens träningspass på Halmstad arena.

– Det kändes okej i dag. Det är som det är. Det kan bli så när man går in en träning efter att ha varit borta ett tag, det är lite ringrostigt. Men det kommer släppa nu. Jag är inte alls orolig.

21-åringen beskriver sig om en offensiv innermittfältare med god teknik.

– Jag är bollskicklig och gillar att spela i ett lag som gillar att ha bollinnehavet, spela runt och hålla bollen på marken.

Då passar HBK:s nuvarande spelstil dig ganska bra?

– Haha, exakt, sedan får vi se hur det blir, säger Asaad.

Han är född i Trollhättan men växte upp i Malmö och är därmed fostrad i Malmö FF:s akademi. De tre gångna säsongerna har han representerat Ängelholms FF i superettan.

Huruvida han kan bli aktuell för HBK eller inte återstår att se.

– Det är intressant, men vi ska bekanta oss med honom den här veckan. Han är en bit efter med träningen, men han är en bra bollspelare, har bra teknik och flyt i steget. Men som sagt, han är lite efter med träningen i nuläget, kommenterar HBK-tränaren Janne Jönsson.

HBK:s anfallare Perparim Beqaj var i lördags iväg och testade på spel med Husqvarna i deras träningsmatch mot Öster (förlust 0–3).

– De har varit intresserade ett tag, precis som Tvååker. Och med tanke på att vi har släppt iväg honom så kan det bli aktuellt att låna ut honom. Det handlar om att han ska få a-lagsspel, säger Jönsson.

Om ni släpper honom på lån står ni kvar med två anfallare i truppen. Är inte det lite väl tunnt?

– Det är det, men det tar vi ställning till då. Vi har även någon mittfältspjäs som kan ta ett kliv upp, både Sead (Haksabanovic) och Simon (Silverholt), som vi har bett att tänka lite mer som en anfallare.