Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

HBK-anfallaren Junes Barny var ytterst nära att avgöra i slutet mot Örebro.

HBK-poäng med mersmak i Örebro

King Gyan ordnande en viktig poäng borta mot Örebro på nationaldagen – men det var inte långt i från att Halmstads BK:s anfallare Junes Barny hade avgjort igen. ÖSK-målvakten Oscar Jansson räddade dock nicken med fingertopparna i slutminuterna.

Allsvenskan

Örebro   1

HBK       1

– Vi var närmast segern. Jag är glad att vi gjorde en så bra fotbollsmatch, säger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Örebro och HBK var före matchen de lag som gjort minst mål i allsvenskan 2015 och det var nog många bland de 5 129 åskådarna på Behrn Arena som trodde på 0–0 eller en knapp seger för endera laget.

Och farhågorna såg ut att besannas för det hände inte speciellt mycket före paus.

HBK hade mest boll, men skapade ingenting framåt och hemmalaget hittade inte på så mycker mer.  Enda chansen före paus var dock Örebros. Marcus Pode fick läge i straffområdet och prickade stenhårt stolpens utsida – frågan är om HBK-målvakten Stojan Lukic hade hunnit dit om bollen gått innanför målramen?

Den andra halvleken hann sedan knappt börja förrän Örebro tog ledningen. Fredrik Liverstam drog ner Nordin Gerzic strax utanför straffområdet och den efterföljande frisparken skruvade Gerzic själv in.

Men ÖSK:s glädje blev inte långvarig.

HBK började plötsligt hitta på lite mer framåt och skulle kanske ha haft en straff när Junes Barny blev nerdragen framför mål efter fint förarbete av James Keene i 54:e minuten, men domaren Markus Strömbergsson valde att fria.

Kvitteringen kom dock i anfallet efter. Keene sköt först en gång, var sedan först på returen innan bollen via målvakten hamnade hos King Gyan som enkelt kunde nicka in 1–1. Det var ghananens första mål i HBK-tröjan.

– Vi tappade lite efter kvitteringen, men sista 20–25 minuterna var vi det bättre laget och var bara en räddning – och kanske en straff – från att vinna, säger Jönsson.

Barny hade två lägen och Snorre Krogsgård ett tungt skott utifrån som Oskar Jansson räddade.

På övertid kom så den stora möjligheten för HBK när Barny fick läge framför mål och nickade, men Jansson störtdök och lyckades få fingertopparna på bollen.

– Det är Junes första år i allsvenskan och han håller fortfarande på att vänja sig vid högsta serien, men jag är nöjd med hans fotbollshjärna och tror och hoppas att han ska bli ännu bättre i höst.

Jönsson hade även gott att säga om Antonio Rojas som ersatte lårskadade Eric Smith på innermittfältet.

– Jag är väldigt nöjd med honom. Det lyser klokhet om Antonio och i dag visade han hur mycket erfarenhet betyder.

En seger hade gjort att Halmstad gått till sommarvila ovanför nedflyttningsstrecket, men får nu ta semester under detsamma.