Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

HBK möter Espanyols A-lag

Halmstads BK och tränaren Lasse Jacobsson fortsätter att prova sig fram inför den allsvenska seriestarten.

Så även i kväll borta mot Superettanlaget Ängelholms FF som blir det näst sista testet (Trollhättan hemma det sista) innan avresan till träningslägret i Barcelona på måndag.

Där väntar sedan tidigare Espanyols reservlag, men nu också står det klart att HBK kommer att möta Espanyols A-lag.

– Espanyol vill tydligen testa vårt lag mot deras allra bästa spelare, förklarar tränare Jacobsson.

Mot Ängelholm får återigen Michael Thomas chansen, nu som balansspelare. Men framtiden i HBK är alltjämt oviss för amerikanen.

– Vi för diskussioner inom klubben, men i nuläget är det varken ja eller nej, säger ordföranden Ingemar Broström.

Däremot står det klart att Espanyols brasilianske U-landslagsman Tai kommer att ansluta till HBK-truppen i samband med att klubben anländer till Barcelona i nästa vecka.

– Det är pappersarbetet som har dragit ut på tiden och då är det lika bra att han ansluter där nere i stället för att komma hit.

På grund av ovissheten kring vintern och den kommande premiären tittar HBK även på ytterligare ett eventuellt träningsläger, i så fall i Italien.

– Men allt beror på vädret. I nuläget har SEF (Svensk elitfotboll) uppmanat alla klubbar att göra sitt yttersta för en premiär som planerat den 13–15 mars. Men annars finns det olika reservplaner, förklarar Ingemar.

HBK:s lag på Valhall Park: Robin Malmkvist – Niclas Johnsson, Johnny Lundberg, Richard Magyar, Christian Järdler – Michael Thomas, Jonas Gudni Saevarsson – Alexander Prent, Emir Kujovic, Kujtim Bala – Marcus Antonsson.

Avbytare: Pehr Andersson, Anselmo, Ryan Miller, Viktor Kristiansson (mv).