Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

– För att vi ska låna honom krävs det att han är minst lika bra som Michi, Emir och de andra, säger Lasse Jacobsson.

HBK-ledningen tveksam till Tai

Det är inte längre så säkert att Espanyols brasse Tai, 22, kommer att spela för Halmstads BK. Efter att klubben nyligen gjort klart med Michael Thomas tvekar man om att plocka in ytterligare en mittfältare i truppen.

Tai (eller Taianan Imbere Linhares Welker, som är hans fullkomliga namn) skulle egentligen ha anslutit till HBK:s trupp under deras träningsläger som just nu pågår i nordöstra Spanien, men så har inte blivit fallet.

– Tai kommer att spela mot oss när vi möter Espanyol på torsdag. Då får vi en bättre bild över hur duktig han verkligen är och därefter får vi utvärdera om vi ska ha honom eller inte, berättar HBK:s tränare Lasse Jacobsson som i och med värvningen av Michael Thomas, 21, prioriterade balansrollen i stället för offensiven på mittfältet.

– Thomas är en fysisk defensiv mittfältare som är bra på huvudet och även en bra passningsspelare offensivt. Vi hade större behov av en sådan spelare, vi har ju tappat tre spelare, Andreas Johansson, Sebastian Johansson och Tim Sparv på just den positionen, menar Lasse.

Truppen innehåller just nu 23 spelare och att ta in en 24:e ska inte vara något problem rent antalsmässigt. Men:

– Just nu har vi två spelare på varje position, Michi (Görlitz) och Kujtim (Bala) till vänster, Anselmo och Emir (Kujovic) i mitten och Emil (Salomonsson) och Prent (Alexander). Om vi tar hit Tai blir det tre spelare på någon position.

– För att vi ska låna honom krävs det att han är minst lika bra som Michi, Emir och de andra, konstaterar Lasse.

Samarbetsklubben Espanyol är dock måna om att få låna ut sin 22-årige offensive mittfältare med meriter från två UVM med Brasilien. Tai var först tänkt att lånas ut till den belgiska klubben Lokeren och därför sades den spanska licensen upp, men sedan blev det strul med den belgiska och då valde Lokeren att dra sig ur. Något som gjort att Tai varken får spela för Espanyol eller någon annan europeisk klubb där transferfönstret är stängt.

– Det har blivit precis samma sak som med Sebastian Eguren som inte fick spela för Villareal efter att Lazio dragit sig ur och därför lånades ut till AIK. Espanyol har hamnat i en jobbig situation och vill låna ut Tai för en jättebillig peng och givetvis vill vi hjälpa till men sen är frågan om vi vill ha en spelare under den korta tiden (fram till sista juni, vilket lånet i så fall skulle gälla), funderar Jacobsson.

Om ni inte lånar Tai är ni nöjda med truppen då?

– Ja det är vi.

Några andra lån från Espanyol är därmed inte aktuellt just nu?

– Nej, de spelarna vi har koll på där är mer om det skulle hända något med vår egna trupp. Men det brukar ju bli några skador och det som är bra är att vi får låna så långt som tre omgångar in i serien, fram till den 31 mars då fönstret stänger, avslutar Lasse.