Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

HBK ger Baqaj ny chans

Guri Baqaj, skånskt Italienproffs i Albinoleffe, får en ny chans att spela till sig ett kontrakt med Halmstads BK i dagens höstgenrep borta mot danska Esbjerg.

– Han har två år kvar på kontraktet, men vi får låna honom fritt under ett år om vi kommer överens med honom, säger tränaren Lasse Jacobsson.

Baqaj, 19 – som fick sin fotbollsfostran i Malmö FF och spelade under Jacobsson i Limhamn Bunkeflo i superettan 2008 – provades i HBK-dressen redan i maj, då han gjorde ett av målen i en U21-match mot Mjällby.

– Men det blev 8–0 så det blev ingen riktig test. Det ska bli roligt att se honom mot ett bättre motstånd, säger Jacobsson.

Baqaj flyttade till Albinoleffe, som spelar i serie B, i höstas, men har enligt uppgift haft svårt att få ut sin lön. Jacobsson låter honom börja på bänken i Esbjerg, men planerar ett antal byten.

– Det är en rätt så intressant forward som alltid ger hundra inne i boxen. En oöm spelare, bra i luften och går rakt på mål, säger HBK-tränaren.

HBK-truppen reste till Danmark redan i går och tränade på plats i Esbjerg i går kväll. Manskapet rapporteras vara friskt förutom anfallaren Emir Kujovic, som är hemma och kurerar en ond hals.

Esbjerg slutade fyra i danska superligan säsongen 2009/10. Den nya säsongen inleds med bortamatch mot OB nästa lördag – det vill säga samtidigt som HBK begår allsvensk höstpremiär borta mot IFK Göteborg.

Esbjerg har två tidigare bollklubbare i truppen, men ingen av dem spelar i dag. Mittfältaren Martin Fribrock kämpar fortfarande med rehabiliteringen efter sin korsbandsskada medan anfallaren Gunnar Heidar Thorvaldsson är på provspel hos engelska Charlton.