Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/11

Halmias segertåg i ettan fortsätter

Sviten sprack – men Halmias vinstserie håller i sig. Inte ens Oddevold kunde stå emot det rödvita maskineriet. Sjätte raka viktorian ger fortsatt ISH-hopp om Superettan.

Division 1 södra Götaland
Halmia-Oddevold
2–1 (0–0)

Till vardags delar han ut brev, men på Örjans vall levererade Taube både bollen på silverfat till skyttekung Calle Genberg samt bjöd på matchens delikatess i en och samma anfall. Det var också det som föranledde vad som kom att bli det matchavgörande 2–0-målet mot topptippade Oddevold.
Med en vrickning som förde tankarna till den holländske legendaren Dennis Bergkamps klassiska fint mot Newcastle tog sig Taube förbi sin försvarare varpå han sedan också rundade ytterligare en innan han serverade Genberg som kyligt rullade in bollen vid bortre stolproten.
– Jag gör sådant i bland, det sitter i ryggmärgen, säger Taube och skrattar samtidigt som han får mothugg av mittfältskollega Sebastian Crona.
– Nej, men det är faktiskt sant, jag har gjort den innan. Det var mot Richard Magyar (mittbacksbjässe i Halmstads BK) när vi spelade U19-DM och vann med 4–1. Jag har det till och med på film, försäkrar Taube.
Exekutor Genberg, numer Halmias lagkapten sedan Ervin Ribic blivit knäskadad, kunde bara hylla förarbetet.
– Det var jävligt snyggt. Men det krävs nästan sådana individuella prestationer för att det ska bli mål. Kushtrim (Maholli) gjorde det också riktigt bra fram till 1–0, påpekar Genberg, nu med sju mål på kontot.
– Jag gjorde inga mål på försäsongen, men i serien går det bättre. Jag vet inte varför. Jag har inte gjort mål på försäsongen på fem år känns det som, men det är inget som oroar mig längre.
Som vanligt den här säsongen var det han och Ronny Sabo som gjorde målen. Det första, Sabos 1–0 direkt efter paus, var förmodligen hans enklaste balja för säsongen. Målet föranleddes av en öppnande passning från Calle Genberg som från mittplan hittade fram till Kushtrim Maholli. Vindsnabbe eleganten ”Kush” gjorde allt rätt när han avancerade på högerkanten och med en passning längs kortlinjen hittade fram till Sabo vid bortre stolpen.
Halmia körde fast i en grinig och chansfattig första halvlek men efter Genbergs 2–0 i 65:e andades nog de flesta av Örjans valls 618 åskådare ut. För ex-allsvenska (1996) Oddevold, topptippat inför säsongen och obesegrat fram till igår, såg då ut som ett slaget lag, men fick tack vare en 2–1-reducering ny energi i den 88:e minuten vilket gav en nervös avslutning.
Gästerna fick till ett par fast situationer och tryckte upp hela laget, inklusive målvakt i straffområdet, men inte ens det räckte och därmed rullar Halmias segertåg vidare.
– Det börjar se bättre ut för varje match vi vinner. Nu har vi fyra raka bortamatcher, men det är bara att köra på, menade Genberg.
I och med segern har serietvåan Halmia nu, dock i en haltande tabell, hela sju poäng ner till trean Sylvia och lika många poäng som serieledande Husqvarna FF.