Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Halmias damer allt djupare ner i träsket

Det blev ännu en förlust för Halmias damer i elitettan i viktiga måstematchen mot Hovås/Billdal. Göteborgskorna vann med 1–0 efter ett sent ledningsmål som luktade offside lång väg.

– Visst var det så. Deras anfallare kom från offside, dundrar Håkan Magnusson, tränare i Halmia.

Han fortsätter:

– Men vi har inte de berömda marginalerna på vår sida. Det här var en match som vi skulle ha vunnit. Dessvärre grinar oturen oss i ansiktet, konstaterar Håkan dystert.

Jo, Halmia stod upp bra på blåsiga Hovåsvallen och var minst lika duktiga som hemmalaget under den första halvleken, då laget också hade de vassaste chanserna.

I början av andra halvlek fortsatte Halmia att skapa en del framåt där Amanda Johnsson Haahr var närmast att näta, men hennes skott träffade ribban.

– Jag försökte att inte ta i så mycket utan bara placera den. Nu blev det ändå lite för högt, suckar ISH:s unga anfallstalang.

I stället kunde då Hovås/Billdal avgöra med tio minuter kvar. Halmiaförsvaret blev lite överraskat av att domaren inte blåste offside och Maja Göthberg kunde avancera framåt och sätta bollen i ena hörnet.

Halmstadlaget försökte sedan flytta fram positionerna i jakt på ett kvitteringsmål, men fick aldrig till någon vass chans.

– Vi saknar en riktig striker och har nu inte gjort mål sedan Jessica Jingblad blev korsbandsskadad, men det är bara att jobba på för trots att avståndet upp till lagen ovanför strecket ökar är det trots allt 15 omgångar kvar att spela, säger Håkan Magnusson.