Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Halmia trängde undan Smedby

Det var inte Halmias spelmässigt bästa insats i år. Men tredje segern på fyra matcher var stensäker. – Vi kämpar som ett lag, säger tvåmålsskytten Frida Jingblad.

DIV 1 MELLERSTA GÖTALAND

Halmia 4

Smedby 1

Halmia tappade sina första poäng för året borta mot Tinnis senast (2–2). Men mot Smedby dröjde bara dryga minuten innan en frispelad Ebba Hed slog in 1–0.

Frida Jingblad ökade på till 2–0 i 24:e minuten, då hon löpte igenom på en crossboll från vänsterbacken Fanny Kristiansson Ronnstam.

Smedby, som kom från en 7–0-seger mot Westbo, reducerade efter en hörna med halvtimmen spelad – men bara tre minuter in på andra halvlek satte Frida Jingblad 3–1 till Halmia efter ett fint anfall där vänsteryttern Emma Harrysson, liksom vid 1–0, stod för assisten.

– Jag har haft ett par tyngre matcher nu när jag känt att jag har kommit felvänd mycket med ryggen mot mål, så hela veckan har vi kört djupledsspelet och nu satt det för hela kollektivet. Det var jätteroligt, säger Jingblad.

I slutminuterna jobbade Ebba Hed in 4–1, hennes sjätte mål för året. Flicklandslagsanfallaren var därefter en stolpträff ifrån att även sätta mål nummer sju.

Målfabrikationen till trots fanns det skönhetsfläckar hos Halmia. Man hade svårt att få grepp om mittfältet under långa stunder och försvarsspelet kändes inte alldeles stabilt de få gånger Smedby satte hemmabacklinjen under press.

– Vi har rätt så tufft mot de här lite tyngre lagen, för vi är ju många som är ganska lätta i kroppen. Då är det jätteviktigt att vi spelar bollen och får upp ett bolltempo, konstaterar Frida Jingblad.

Halmia ligger tvåa i tabellen, två poäng efter serieledande Mariebo, som har vunnit alla sina fyra matcher hittills.

Är du överraskad över att det redan går så bra för det unga laget?

– Egentligen inte, för jag vet vad vi kan, svarar Jingblad, 26, och fortsätter:

– Sedan har vi ingen koll på de andra lagen ännu, men spelar vi vårt spel så är vi svårslagna. Sedan får det aldrig skena i väg, för vi har tuffa matcher varenda vecka, men vi tar 90 minuter i taget.