Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Halmia hoppas på allsvenskt tillskott

Åttonde raka förlusten i elitettan. Nu går Halmia på sommarlov – och sneglar på allsvensk låneförstärkning inför hösten.

Elitettan

Halmia 0

Hovås Billdal 1

– Där är en anfallare i Vittsjö som vi håller ögonen på och som vi hade kontakt med innan. Jag håller en dialog med Thomas Mårtensson (Vittsjös tränare). Vi får se när fönstret öppnar den 15 juli, säger Halmias tränare Håkan Magnusson.

Anfallaren är 18-åriga Johanna Ejdelind, som vann skytteligan i division1 södra med Stattena i fjol på 31 mål – ett före Halmias nu korsbandsskadade Jessica Jingblad. Ejdelind bytte till Vittsjö i vintras, men har fått nöja sig med fyra inhopp (och ett mål) i allsvenskan.

Halmias behov av en målgörare var, på nytt, smärtsamt tydligt mot Hovås Billdal. Efter en mardrömsstart med 0–1 i baken på en frispark direkt i nät redan efter 68 sekunder av Taina Hartikainen jobbade ett ungt Halmstadlag (en 14-, en 15- och två 17-åringar i startelvan!) sig in i matchen och skapade en rad bra målchanser, men alla brändes.

– Det är som en déjà vu: vi gör en jättebra insats, men det räcker inte. Det är kanske lägligt att få ett uppehåll och fundera på vad vi ska göra med truppen och vad vi kan göra bättre. Det är faktiskt positivt i truppen och vi har jäkligt god sammanhållning. Vi har bestämt att det här ska vi fixa och det gör vi ihop, säger lagkaptenen Antonia Andersson.

Halmias nästa match är mot serieledande Mallbacken borta den 26 juli.