Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Halmia förlorade – men förtjänade mer

Trots en spelmässigt bra insats förlorade Halmia igen. Två sena insläppta mål innebar 0–2-förlust i bortamatchen mot Lund, trots att de rödvita mycket väl hade kunnat vinna.

Division 1 södra

Lunds BK 2

IS Halmia 0

– Det är tungt, jag tycker att vi förtjänar tre poäng. Vi har flera chanser att sätta den före deras 1–0-mål, säger Sebastian Crona, lagkapten för dagen.

Spelmässigt var det dock som att ett helt nytt rödvitt lag klev in på planen jämfört med senast mot Uddevalla. Förutom den faktiska förändringen i laget där Ervin Ribic kom in i stället för Johan Mangfors och Wilhelm Ingves klev ner på mittback så såg laget betydligt mer inspirerat ut. Det syntes inte att Halmia låg på den nedre halvan, medan Lund låg i topp.

Halmia spelade initiativrikt, tog många löpningar och skapade betydligt mer offensivt än senast. Närmast under den första halvleken var Sebastian Crona med ett långskott och Niclas Taube som fick ett jätteläge efter fint kombinationsspel till höger. Det avslutet gick dock utanför.

– Vi skapar tryck, är ganska bollsäkra och skapar mycket tryck. Det är bara det sista som saknas när vi får lägena. Det känns som att det sitter lite i huvudet att vi måste vinna. Man blir lite nervös när väl lägena kommer, säger Crona.

I andra halvlek fick även hemmalaget i gång sitt anfallsspel. Inom loppet av ett par minuter hade de en boll tätt utanför, en frispark i stolpen och en straff som chippades i ribban.

Även Halmia skrapade ihop ett par heta målchanser. Bland annat hade Kamal Mustafa ett skott som smet strax utanför den vänstra stolpen.

Till slut kom ändå ledningsmålet för det gulklädda hemmalaget. Noraollah Amiri fick bollen efter ett rödvitt bolltapp offensivt, löpte loss till höger och fick i väg ett högt skott som tog en rejäl båge och sänkte sig ned under ribban bakom den bländade Jonas Käck.

– Vi spelar bra med många fina kombinationer och har flera bra chanser, sedan får de 1–0 på ett tråkigt sätt, säger tränare Peter Lindau.

Med fyra minuter kvar kom också 2–0. Halmia tryckte på för en kvittering och lämnade stora luckor bakåt. Det utnyttjades av Lund efter ännu ett bolltapp när de kom i kontring med tre mot en och enkelt kunde rulla in tvåan.

– Generellt så stressar vi för mycket när vi har bollen i stället för att ta det lugnt och träffa den man siktar på, om det så är avslut eller passning. Vi ligger i botten och då sitter det mentalt, det är jobbigt. Man spänner sig. Tempot är ganska högt, vi får lite tid med bollen och då blir det stressigt, säger Lindau.

Förlusten innebär att Halmia trillar ner under nedflyttningsstrecket, trots en match mer spelad än övriga lag.

Fler lokala sportnyheter hittar du här