Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Deppigt. Halmiamittfältaren Emma Nielsen hänger med huvudet medan Mariebospelarna firar i bakgrunden.

Halmia förlorade – blir ingen uppflyttning

För att Halmias chans till avancemang till elitettan skulle finnas kvar krävdes minst en poäng mot Mariebo. Men efter en förlust får de rödvita får rikta in sig på ett år till i division 1.

Division 1 mellersta Götaland

IS Halmia1

Mariebo IK3

Parametrarna var ganska klara inför matchen. Vid Halmia-poäng hade det fortfarande funnits en chans att ta hem seriesegern och därmed en kvalplats till elitettan.

Men Halmia hade stora problem med att ta sig igenom Mariebos låga och kompakta defensiv.

Förlusten innebär att Halmia nu har sex poäng upp till toppduon Böljan, som vann mot Boren med 6–1, och Mariebo med två matcher kvar att spela.

De sex poängen hade varit möjliga att hämta ikapp, om det inte hade varit för att Böljan och Mariebo möts i den sista omgången. Det innebär att något av de två lagen, oavsett hur det går, kommer knipa seriesegern.

I lördagens toppmöte syntes det tydligt att Mariebo inte ville riskera särskilt mycket och hade stor respekt för Halmia-anfallet. Redan från matchminut ett backade de hem, samlade laget på rätt sida och satsade på kontringar.

Det blev en effektiv taktik, då Halmia hade väldigt svårt att ta sig igenom och skapa farliga målchanser, trots stort bollinnehav.

– Vi hade svårt att ta oss in. Vi försökte förändra spelsättet och gick bland annat ner på en trebackslinje, men vi lyckades inte den här gången, säger Halmia-tränaren Håkan Magnusson.

Gästande Mariebo gjorde 1–0 ganska tidigt i matchen på en av sina få chanser.

När Frida Jingblad sedan nickskarvade in 1–1 strax innan halvtidsvilan tändes Halmias hopp, men matchen punkterades av två Mariebo-mål i den andra halvleken.

Först utnyttjade Rahwa Mehari Solomun ett bolltapp och kontrade in 2–1, och i matchslutet kom även 3–1 genom Fannie Tallberg efter en fast situation.

– Det kändes som att Mariebo var väldigt nöjda med oavgjort. Vi borde avgjort i första halvlek, men vi fick inte till det, säger Frida Jingblad och fortsätter:

– Det känns skittungt just nu, men vi har ändå gjort en bättre säsong än vi hade väntat oss. Dessutom kanske det ändå hade varit lite tidigt att gå upp till elitettan med den här truppen. Det är ett framtida mål att kliva upp.