Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Svårstoppad anfallare. Calle Genberg gjorde två mål när Halmia satte punkt för en längre tid utan segrar och slog jumbon Karlstad med 3–0 på Örjans vall.

Halmia bröt negativ trend mot jumbon

Det satt långt inne, men till slut fick Halmia hål på jumbon Karlstad och tog första segern sedan den tionde juni.

Division 1 södra
Halmia–Karlstad
3–0 (0–0)

– Nu slipper vi tänka på bottenstriden, myser matchvinnaren Calle Genberg.

Efter en fantastisk vår har det under sommaren gått grus i nykomlingen Halmias maskineri.

Men efter åtta raka match utan seger fick ISH på lördagen äntligen jubla igen.

Tacka Calle Genberg för det.

Halmia-anfallaren hade en bra dag på jobbet och skickade in två oerhört viktiga mål i slutet av matchen mot ett defensivt spelande Karlstad.

– Vi är inte det enda lag som har problem mot låga försvar, därför kändes det skönt att få stoppa in två mål i slutet, skrattar Calle Genberg.

Halmia började bra och skapade ett par chanser i början av matchen, men sedan hände nästan ingenting framåt – om man undantar Wilhelm Ingves nick i stolpen efter en hörna i 68:e minuten – förrän en kvart från slutet.

Då hittade nye kantspringaren Kamal Mustafa fram med en boll till Genberg som vände runt och skickade in 1–0 bakom Simon Forslund.

– En av mittbackarna missade i höjden och jag lyckades sätta bollen under målvakten, säger Calle.

Det tvingade värmlänningarna att flytta upp positionerna och då fanns det plötsligt betydligt större ytor för hemmalaget. I 81:a minuten blev Genberg frispelad i djupled av Ronny Sabo och placerade behärskat in 2–0, hans elfte mål för säsongen.

På tilläggstid blev det sedan även ett tredje mål när ”lokomotivet” Niclas Taube tog sig igenom Karlstads försvar och snyggt lyfte bollen över målvakten.

– Det är tufft i den här serien. Jag tycker inte vi har varit så dåliga som resultatraden visat på sistone, men tur och otur har väl jämnat ut sig om man ser till hela säsongen.

Genberg kom nyligen in på läkarlinjen i Lund och har inte kunnat träna så mycket med laget de senaste veckorna, men det var inget som märktes mot Karlstad.

– Jag försöker att hålla i gång själv och springer mycket, men det är inte riktigt samma sak som att vara här och träna.

Kommer du spela alla matcher i höst?

– Det är tänkt att jag ska köra hela säsongen.

Lägger du skorna på hyllan sedan?

– Man ska aldrig säga aldrig. Jag får testa hur det går nu i höst. Det finns ju många som kombinerar studierna med fotboll.

Segern gör att Halmia behåller sin femteplats i tabellen och utökade försprånget till elva poäng till lagen under nedflyttningsstrecket.

– Det känns skönt. Jag tror bara vi behöver vinna en match till för att vara säkra på att klara kontraktet, säger Calle Genberg.