Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Robin Sjögren (tvåa från vänster) kramas om efter hans förlösande 1–0-mål mot Lunds BK. Målet var Sjögrens första i seriesammanhang på fyra år.

Halmia bröt måltorkan - och gjorde åtta mål

388 minuter, plus tillägg, utan Halmiamål. Men när måltorkan väl bröts så regnade det plötsligt in mål då Halmia klädde av Lunds BK på Örjans vall. Vägvisare blev en minst sagt otippad herre.

Division 1 södra

IS Halmia-Lunds BK 8-0

För vem hade trott att Robin Sjögren skulle spräcka den rödvita nollan? Yttern hade inte gjort ett seriemål för Halmia på fyra år.
– Jo, det stämmer. Jag har tryckt in några i cuperna men inte i serien, så det var skönt, ler Sjögren som bara behövde sju minuter på sig för att dra ur den rödvita proppen mot Lunds BK.
– Jag kom runt på kanten och har inte avslutat så mycket innan, jag brukar alltid spela in bollen, så jag tänkte att det var dags att avlossa bössan. Målvakten touchar bollen men den går stolpe in.
Målet, Halmias första efter fyra mållösa seriematcher, fick fördämningarna att brista helt.
– Det har varit avslut, avslut, avslut på varje träning nu. Vi har spelat bra nästan varje match men det är sista tredjedelen det har hängt på så det var skönt att få islossning nu, svarade Sjögren på frågan om hur mycket måltorkan påverkat laget.
Ekonomiskt tyngda LBK tappade halva startelvan inför säsongen och verkar just nu vara ett lag i spillror. Dessutom saknades nyckelspelaren Tobias Lewicki mot Halmia och då räckte det inte att man kämpade och slet. Speciellt då man fick två spelare skadade och utbytta redan i den första halvleken.
2–0 kom i den 29:e minuten genom Kevin Amuneke efter fint förarbete av Sjögren och Sebastian Crona.
3-0 (41) var frukten av ett mönsteranfall längs högerkanten där Crona till slut serverade Niclas Taube, numer centertank, öppet mål.
Men Taube var långt ifrån färdig. Inom loppet av fyra minuter hade han ökat på till 5–0 (63), där hans andra mål för dagen, 4–0 (60), avslutades med en tjusig lobb (bilden).
Robin Thomasson (66), Sebastian Crona (73) och inbytte födelsedagsbarnet Vigan Ademi (82) rundade av den målkavalkaden på Örjans vall.
7-0-skytt Crona var lättad efteråt.
– Vi har gått på ett par tuffa smällar så det här behövde vi verkligen. Det var mer att man tog en lättnandes suck än att man jublade över 1–0-målet. Och sen bara rullade det på, vi var brutalt effektiva, säger Crona.
ISH är nu nia i en haltande tabell.