Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mycket på gång. Bingestickning är en stolt Halländsk tradition. Stolta i sina fantastiska koftor är systrarna Eva Sämfors och Kersti Nilsson. Norwichterriern Penny skäller på spinnrocken som hanteras vant av Ninna Andréasson. Bild: Lina Salomonsson.

Hallandsgården firade för en hållbar framtid

När Hallandsgården bjöd in till stor Framtidsfest var det inte konsumtion utan hållbarhet som var ledordet.

Hur kan vi skapa en hållbar framtid och hur tar vi oss dit?

Den frågan ville Omställning Halmstad och Ekoteket uppmärksamma under lördagens Framtidsfest, samarrangerad med Hallands Konstmuseum.

En sak som är säker är att hemslöjd och konsthantverk är en framtidsbransch och en enande kraft. Det är medlemmarna i Halmstads Hemslöjdsförening övertygade om.

– Vår förening är på frammarsch, säger Kirsten Drejdal och förklarar att intresset för hemslöjd växer och man har mycket på gång.

Integrationsprojektet "Brodera för fred" som har hållit till på Nolltrefem har blivit till en utställning av bonader som visades på Hallandsgården under lördagen.

– Vi har broderat tillsammans med nyanlända kvinnor. De har uttryck sina känslor och historier genom broderiet, säger Kirsten Drejdal och konstaterar att hantverk är något som förenar människor världen över.