Välkommen vaccineffekt i handeln

Coronavaccinationen får effekt i handeln. Besökarna blir fler både i city och på Hallarna.
– Vi ser mer människor i rörelse, framför allt bland den äldre målgruppen, säger cityledaren Caroline Bengtsson.

ANNONS
|

Vaccinationen mot covid-19 pågår för fullt i Halland. Enligt regionens senaste statistik har mer än 124 000 personer i Halland fått första dosen. Drygt 46 000 har fått båda.

Det märks inne på Hallarna, berättar centrumchef Niklas Santesson.

– Vi har sett en långsam ökning av antalet besökare sedan två veckor tillbaka. Det är den äldre målgruppen som börjar komma tillbaka, vilket är kul, säger han.

Markant skillnad på vissa ställen

Liknande tongångar kommer från cityledaren Caroline Bengtsson. I stadskärnan har det ökade kundflödet märkts av sedan i påsk. Utvecklingen är särskilt tydlig i vissa butiker, menar hon.

– De som har ett utbud riktat mot äldre känner av en markant skillnad. För de som har ett segment för lite yngre är det inte lika drastiskt.

ANNONS

Från restaurangerna har hon dock inte hört om några större förändringar. Branschen måste fortfarande förhålla sig till tuffa corona-restriktioner, däribland att stänga vid 20.30 på kvällen.

– Det innebär att de tappar många försäljningstimmar. Samtidigt känns det lite mer hoppfullt nu när det förhoppningsvis kommer lättnader, säger Caroline Bengtsson och syftar på att krogar och restauranger ska få hålla öppet till 22.30 från och med 1 juni.

Ljus prognos

Cityledaren ser med tillförsikt på den närmaste framtiden.

– Vi räknar med en bra sommar även detta år. Jämfört med förra sommaren kommer stadskärnan kännas ännu mer levande. Vi har lite nya etableringar, Lilla torg blir en bilfri, attraktiv plats och Halmstad city kommer jobba med lite aktiviteter för att det ska hända saker, säger Caroline Bengtsson.

Hallarna har också fått flera tillskott på sistone. Så sent som i förra veckan stod det klart att Kappahls varumärke Newbie slår upp dörrarna inne i köpcentrumet i början av juli.

– I slutet av april öppnade Urban Modern och den 28 maj är det premiär för Lagerhaus. Det är jättekul att man satsar, säger Niklas Santesson.

Även han har en ljus framtidsprognos.

– Vi tror och hoppas på en bra sommar, säger Niklas Santesson.

ANNONS

LÄS MER:Region Halland släpper på fler grupper för vaccinbokning

LÄS MER:Vaccinationerna i Halland tickar på men midsommarmålet är svårnått

ANNONS