Sia glass går mot ett rekordår: ”Lite oväntat faktiskt”

Trots coronapandemi och ruskig högsommar går Sia glass mot ett rekordår.
– Vi spräckte 100-miljonersvallen vilket aldrig skett förr, säger vd:n Stefan Carlsson.

ANNONS
|

Hittills i år har Sia glass producerat 14 miljoner liter glass. Det motsvarar ungefär nio Klitterbadsbassänger.

– Juni var den bästa månaden i Sia glass historia. Vi spräckte 100-miljonersvallen vilket aldrig har skett förr. Det var lite oväntat faktiskt, säger Stefan Carlsson, vd på Sia glass.

Glassförsäljningen gick trögare under juli, förmodligen på grund av vädret. Trots det verkar företaget gå mot ett rekordår och därmed slå 2018 års toppnotering.

– Vi ligger på plus 10 procent jämfört med 2018, så det ser riktigt bra ut, säger han.

Coronapandemin kan ha bidragit till Sia glass rekordsommar

På grund av pandemins påverkan på industrinäringen var osäkerheten kring sommarens försäljning stor under våren. Men Stefan Carlsson tror att pandemin även lett till att svenskarna fått upp ögonen för svenskproducerade livsmedel.

ANNONS

– Konsumenterna försöker nog gynna svenskproducerat mer, och det gäller inte bara glass. Det i kombination med vädret tror jag har varit en stor del i att det gått så bra, säger han.

Stefan Carlsson vill dock inte nämna hur bolagets resultatet för sommaren ser ut, då det enligt honom kan slå mycket på enskilda månader.

– Vi planerar för fullt med kommande utbyggnad av fabriken, men resultatmässigt går vi ganska bra också. Det är bättre att återkomma om resultat när hela året har gått, säger han.

Glasshuset vid Skrea strand tappar mot i fjol

Glasshuset vid Skrea strand har haft en lite motigare sommar och tappade 25 procent i försäljning under juli månad jämfört med i fjol. Men tack vare deras expandering med ytterligare en glasskiosk vid Skrea camping och en strålande junimånad drar de jämt med fjolårets glassförsäljning.

– Om det inte hade varit corona och vi därmed fått gå ner från fem till tre kassor hade vi nog legat över 2019 års resultat, säger Leonard Wolfhagen, delägare till Skrea strand glass AB.

Med anledning av coronarestriktionerna har kön fått stå utanför och kunderna har inte haft möjlighet att sitta inomhus.

– Vi har inte kunnat betjäna kunderna lika snabbt i och med färre kassor så en del har nog vänt i kön, säger Leonard Wolfhagen.

ANNONS

Enligt Leonard Wolfhagen har de hittills sålt cirka 20 000 liter glass och är under förutsättningarna ändå nöjda med årets glassförsäljning.

– Vi är friska och krya och det är det som är det viktigaste, säger Leonard Wolfhagen.

ANNONS