Karin Sköldengen saknar sin kollektion med badkläder som försvann vid ett transportrån.
Karin Sköldengen saknar sin kollektion med badkläder som försvann vid ett transportrån. Bild: Jerry Carlsson

Rån ligger bakom försenad klädlansering

Egentligen var det planerat att Karin Sköldengens badkollektion Kust skulle ha nått marknaden i augusti. Men ett transportrån kom emellan.

ANNONS
LocationHalmstad||

– Det är helt sjukt. Jag trodde inte att det var sant, säger Karin Sköldengen när hon beskriver känslorna som hon kände när hon nåddes av beskedet att så gott som hela hennes leverans hade försvunnit vid ett transportrån.

Leveransen var planerad till den 24 augusti.

– Det portugisiska företaget som tillverkar plaggen skulle hålla sommarstängt i tre veckor men min kontaktperson lovade att de skulle leverera mina produkter innan dess, säger hon.

Började ana oråd

Tiden gick och Karin började ana oråd.

– När jag kontaktade fraktbolaget fick jag veta att lastbilsföraren som transporterade mina varor hade blivit utsatt för ett rån någonstans i Danmark. Alla kartonger med badkläder var borta.

ANNONS

Kollektionen var redan sedan tidigare försenad på grund av coronapandemin.

– Det var nog lite tur i oturen att lanseringen redan hade blivit framflyttad. Den riktiga badsäsongen var ju ändå nästan över i slutet av augusti. Det vore betydligt värre om badkläderna hade försvunnit innan sommaren. Enligt den ursprungliga planen skulle min kollektion ha funnits på marknaden redan i maj.

Nu går Karin åter i väntans tider.

Om inget annat oförutsett sker ska nämligen kollektionen börja säljas i Kust of Swedens webshop i oktober.

– Det ser jag verkligen fram emot. Det ska bli spännande att se hur min kollektion blir mottagen på marknaden, säger Karin Sköldengen.

ANNONS