Philip Olsson i sin Isovox - som skördar nya framgångar.
Philip Olsson i sin Isovox - som skördar nya framgångar. Bild: Arkiv

Philip ”Isovox” Olsson är årets unga företagare i Sverige

Grannarna klagade - och Philip Olsson gjorde världssuccé. Den 27-årige Halmstadkillen som tack vare de klagande grannarna kom på den portabla inspelningsstudion har nu prisats som årets unga företagare i Sverige.

ANNONS
|

Redan när han prisades som årets unga företagare i Halland i slutet av augusti sa Philip Olsson att det var en ärofylld utmärkelse.

– Särskilt med tanke på hur många fina medtävlande som fanns. Jag är väldigt stolt, sa han till HP då.

Efter riksfinalen ikväll anses han inte bara vara årets unga företagare i Halland - utan också årets unga företagare Sverige.

– Jag är mållös. Jag tappar andan, säger Philip Olsson när HP når honom på telefon en knapp halvtimme efter prisutdelningen.

Så här såg det ut när Philip Olsson tog emot priset i Blå hallen i Stockholm.
Så här såg det ut när Philip Olsson tog emot priset i Blå hallen i Stockholm. Bild: GEORGE GRIGORIADIS

Han tog emot priset, som bland annat består av en check på 50 000 kronor, i Blå hallen i Stockholm. Vad han ska göra för pengarna vet han inte.

ANNONS

– Jag har inte hunnit tänka så långt, säger han.

Philip Olsson tog emot utmärkelsen som årets unga företagare i Halland i slutet av augusti. Tävlingen organiseras av Företagarna.
Philip Olsson tog emot utmärkelsen som årets unga företagare i Halland i slutet av augusti. Tävlingen organiseras av Företagarna. Bild: Jari Välitalo

Philip Olssons framgångssaga började när han var hårdrocksångare och boende i en hyresrätt. Grannarna uppskattade inte alltid ljudet, och för att visa hänsyn utvecklade Philip Olsson något som stänger ute allt ljud - en portabel inspelningsstudio. Resten är ett stycke framgångshistoria. Philip Olssons Isovox har uppmärksammats världen över och har idag kunder i 50 länder. Världsartisten Seal har i sociala medier tackat honom för hans innovation (redan för några år sedan, till och med), och i sitt vinnartal under fredagskvällen berättade Philip Olsson att även världsartister som Frank Ocean, Sia och Westlife använder Isovox.

Philip Olsson grundade företaget 2015.

Hur känner du för dina gamla grannar idag?

– Jag är tacksam för dem! Och jag är tacksam för att jag kan erbjuda en lösning för alla dem som har det som jag hade det, säger Philip Olsson och syftar till de med musikdrömmar (och kanske lyhörda grannar).

Företaget har dessutom expanderat till en annan bransch - sjukvården.

– Vi har utvecklat en Isovox som är anpassad för logopeder. Vi har nyss skrivit under med en stor ny kund, Region Jönköping, säger Philip Olsson, som under sitt vinnartal berättade att den nya Isovoxen kan hjälpa läkare som utreder exempelvis sjukdomen Parkinson.

ANNONS

I ett pressmeddelande kommenterar Günther Mårder, VD på Företagarna, Halmstadbons utmärkelse:

”På under 5 år har Philip Olsson lanserat en produkt som gjort världssuccé. Philip har med sin portabla röstinspelningsstudio tänkt helt utanför boxen och på ett kreativt sätt gjort en bransch mobil genom att stoppa en hel studio i en liten låda. Philip är en värdig vinnare av Årets Unga Företagare”.

Marie Axtelius, regionchef för Företagarna i Halland, säger att:

”Detta är helt fantastiskt. En enastående ung man som genom sång, humor och mod löst ett problem. Han har tänkt helt utanför boxen och på ett kreativt sätt löst problemet genom att stoppa det i lådan. Philip är helt klart en värdig vinnare och vi är väldigt stolta att han finns i Halland och i Halmstad.”

ANNONS